Αναλύσεις! Αποκαλύψεις! Πρόσωπα! Διαβάστε πρώτοι εδώ!...και αποκλειστικές ειδήσεις για Ραφήνα και Πικέρμι http://www.rpn.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική, περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή περιεχομένου του παρόντος blog με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφισης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Ένας εν ενεργεία στρατιωτικός γράφει για το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου

Παρασκευή 21η Απριλίου 1967. Το ξημέρωμα ήταν διαυγές, καθαρό, ανοιξιάτικο. Μια εβδομάδα πριν το Πάσχα και η Ελλάδα ετοιμαζόταν να μπει στο κλίμα της κατάνυξης, του Θείου δράματος, της Αναστάσιμης τελετής. Η πολιτική κατάσταση έκρυθμη. Ήδη είχαν προκηρυχθεί εκλογές για την 28η Μαΐου 1967. Το προηγούμενο βράδυ τίποτα δε διεμήνυε τι επρόκειτο να συμβεί εκείνο το πρωινό. Όλα το δρόμο τους, στην τάξη τους. Οι οικογένειες στα σπίτια τους.
 
Αγέννητοι, τότε, οι τωρινοί αξιωματικοί της ηλικίας μου, διαβάζουμε σήμερα στο διαδίκτυο...
 

Περισσότερα εδώ 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όντως τα λόγια αυτά ακούγονται και στις μέρες μας από κάποιους.
Οι διαφορές όμως είναι πολλές.
Αυτοί που αναφέρουν αυτά τα λόγια (τα οποία παρεμπιπτόντως σαν έννοιες και αξίες εμπεριέχουν ύψιστη φιλοπατρία), δεν είναι δικτάτορες οι οποίοι κατέλαβαν τα εθνικά ιδρύματα και προχώρησαν σε συλλήψεις, βασανισμούς και εξορίες.
Δεν είναι δοτοί και υποστηριζόμενοι από ξένες και "φίλιες" δυνάμεις όπως ήταν οι τότε «επαναστάτες».
Δεν είναι ανισόρροποι και ανάλγητοι όπως οι αξιωματικοί της Χούντας και φυσικά δεν απειλούν ότι θα πατάξουν παντοιοτρόπως οποιαδήποτε μορφή αντίδρασης.
Ενδεχομένως είναι άνθρωποι οι οποίοι διεκδικούν την ανάμιξη τους στην πολιτική σκηνή είτε μέσω ενός κομματικού φορέα, είτε μέσω της δημιουργίας μιας βάσης ψηφοφόρων με συγκεκριμένες ιδέες οι οποίες εκτίθενται, κρίνονται και αξιολογούνται.
Κάθε τι άλλο φαντάζει κινδυνολογία, χειραγωγία και εκφοβισμός.
Προς τι άραγε ένα τέτοια κείμενο τέτοιες μέρες από έναν ενεργό και υπεύθυνο πολίτη;

Καραγκιοζ Μπερντες είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Καραγκιοζ Μπερντες είπε...

φτου φτου ....στον κορφο σου καραγκιοζο.Μωρε καλα τοπε ο ΒΥΡΩΝΑΣ.ΙΔΟΥ ΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ,ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΙΗΤΗΣ, ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ........Και μετα σου λενε, οι ποετες ζουνε στα συννεφα...οι στρατηγοι ζουνε σε αλλο πλανητη, περα απ τα συννεφα...και την ατμοσφαιρα........ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΟ -ΣΦΑΙΡΑ ,ΑΚΟΜΑ