Αναλύσεις! Αποκαλύψεις! Πρόσωπα! Διαβάστε πρώτοι εδώ!...και αποκλειστικές ειδήσεις για Ραφήνα και Πικέρμι http://www.rpn.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική, περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή περιεχομένου του παρόντος blog με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφισης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Για τα 156 στρεμματα στο Ντράφι!


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ         

Εφτασε στα χέρια μου ανώνυμη επιστολή στην οποία με τη χρήση της ιστορίας του Εθνους  μας επιχειρείται να διαστρεβλωθεί η αλήθεια για το γνωστό θέμα των 156 στρεμμάτων. Η χρησιμοποίηση της ιστορίας για να προστατευθούν τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από την προσπάθεια αφενός παραπλάνησης και παραπληροφόρησης των κατοίκων και αφετέρου εξασφάλισης των συμφερόντων αυτών που επιδιώκουν την οικειοποίηση τους χρόνια και έτσι καθυστερούν την ανάπτυξη του Ντραφίου είναι απαράδεκτη. Η ανώνυμη επιστολή παίρνει την απάντηση που ακολουθεί :
1. Η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα πάλεψε για να προστατεύσει την πατρίδα της και όχι συγκεκριμένα συμφέροντα. Η χρήση του ονόματος για άλλο πρόσωπο με αντίθετο σκοπό προς τα συμφέροντα του Δήμου, δηλαδή των δημοτών, προσβάλλει τη μνήμη της ηρωϊδας του 1821.

2. Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε θορυβώδης από τους υπερασπιστές των συμφερόντων. Οταν ομιλούσαν οι εκπρόσωποι τους δεν τους ενόχλησε κανένας ενώ όταν ομιλούσαν οι άλλοι, οι φίλοι των συμφερόντων συνεχώς φώναζαν για να μη ακούγονται. Αρα η συνεδρίαση έγινε θορυβώδης από τους συμπαραστάτες του ανώνυμου γραφέα.
3. Τους υπογράψαντες την αίτηση, δεν είναι 35 αλλά περισσότεροι, για να κατατεθούν ενστάσεις από τον Δήμο αποκαλεί Ντραφογενίτσαρους και πιράνχας. Οι χαρακτηρισμοί αυτοί είναι ύβρεις, αλλά καλείται να απαντήσει γιατί κόπτεται για τον χώρο των 156 στρεμμάτων ο συνεταιρισμός αφού την αποκαλεί ο ανώνυμος «κοινωφελή έκταση». Η κοινωφελής έκταση ανήκει στους Δήμους άρα μήπως όσοι θέλουν να τη φάνε αυτοί είναι πιράνχας.
4. Γράφει ο ανώνυμος ότι είναι βέβαιη η απόρριψη της ένστασης. Που το στηρίζει, που το ξέρει εκτός αν το έχει εξασφαλίσει και πως. Αποκαλεί «φερέλπιδες άρπαγες της περιουσίας μας» τους 26 δημοτικούς συμβούλους που είπαν Ναι στην κατάθεση ένστασης. Αυτό είναι απαράδεκτο να κατηγορεί άτομα που ψηφίζουν «Ναι» κατά συνείδηση προστατεύοντας τα συμφέροντα του Δήμου σε αντίθεση με το «Οχι» που στηρίζει τα συμφέροντα του συνεταιρισμού και ιδιωτών που δυστυχώς είναι παραπληροφορημένοι και παραπλανημένοι.
5. Γράφει ο ανώνυμος «κάποιοι ημέτεροι νομικοί θα ενθυλακώσουν 2% επί της αντικειμενικής αξίας των 156 στρεμ». Ποιοι είναι οι ημέτεροι νομικοί χωρίς όνομα; Πως θα πάρουν το 2%, θα τα πουλήσει ο Δήμος τα 156 στρεμ.; Εσεις «Ντραφοϋπερασπιστές» που έχετε σχέση με τα ιδιωτικά συμφέροντα πόσα θα πάρετε; Τι σας έχουν υποσχεθεί που κυκλοφορούν πολλά; Ποιοι καθυστερούν την ανάπτυξη του Ντραφίου οι «Ντραφογενίτσαροι» ή αυτοί που επεμβαίνουν στο Υπουργείο και έχει παγώσει η μελέτη τροποποίησης της Κοινότητας που προέκυψε από εκατοντάδες προστάσεις των κατοίκων; Ας απαντήσει ο ανώνυμος.
6. Την παραίτηση της Αντιδημάρχου δεν τη ζήτησαν οι «τελευταίοι» αλλά ένας δημοτικός σύμβουλος ο οποίος διαγράφηκε από την παράταξη του Δημάρχου. Το πανδαιμόνιο δεν το προκάλεσαν οι «Ντραφογενίτσαροι» αλλά οι «Ντραφοϋπερασπιστές». Οι ψηφήσαντες ναι αλλά και οι «Ντραφογενίτσαροι» δεν θέλουν να αρπάξουν τίποτα, γιατί απλά προστατεύουν τα συμφέροντα του Δήμου. Αυτοί που θέλουν να αρπάξουν κουλούρια, σουσάμι από το κουλούρι είναι οι δήθεν «Ντραφοϋπερασπιστές» αλλά δεν θα τους περάσει.
7. Το όχι της Αντιδημάρχου δεν είναι «ηρωϊκή στάση» για τα καθήκοντα της αλλά αντίθετη με τον όρκο της συνεπώς αποτελεί παράβαση καθήκοντος. Οταν κάνεις κάτι υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων, φυσικά  ενάντια στον Δήμο, δεν είναι θυσία αλλά στήριξη αυτών που τα επιδιώκουν σε βάρος των νομίμων δικαιωμάτων των υπολοίπων δημοτών και του Δήμου.
8. Ο γράφων ανώνυμος αποκαλεί τους ψηφίσαντες Ναι στην ένσταση «26 βρυχώμενες αρπακτικές ύαινες». Αυτό εξόχως είναι επαίσχυντο αλλά πιθανώς ενέχει και ποινικές ευθύνες. Ποιοί είναι αρπακτικές ύαινες αυτοί που δεν θα αρπάξουν τίποτα ή αυτοί που επιδιώκουν να αρπάξουν πολλά; Οποιος ενεργεί κατά συνείδηση και τιμά τα καθήκοντα και τον όρκο του δεν έχει σκοπό να αρπάξει αλλά να στηρίξει την καταστροφή των χρόνιων συμφερόντων.
9. Η φράση «Ονειδος και αισχύνη στον αρπαγοδήμαρχο και τα περί αυτόν πιράνχας» είναι επονείδιστη, συκοφαντική και όχι ανθρώπινη. Το φαινόμενο αυτό αφορά αυτούς που βλέπουν ότι τα παράνομα συμφέροντα τους ευρίσκονται στο χείλος της αβύσσου και είναι χαμένοι. Εχουν δικαίωμα να έχουν άποψη αλλά είναι αντικοινωνικό να βρίζουν. Οσοι διεκδικούν κάτι και δεν τους βγαίνει αυτοί βρίζουν. Να είστε σίγουροι ότι δεν θα πετύχει ο στόχος σας. Θα αποκαλυφθούν και άλλα σιγά-σιγά. Ανώνυμε αποκάλυψε το όνομα σου.

                                                                                             Μιχαήλ Σταματογιαννάκης

2 σχόλια:

Καραγκιοζ Μπερντες είπε...

ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ Η ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ ?ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΕΣ,ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΟΝΟΜΑ ΤΗΣ?ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙς ΠΩΣ ΠΟΘΑΝΕ?Πριν πιαστε ενα ονομα ποθαμενου, μαθε τε ,την πραγμτικη ιστορια του, γιατι μπορει να σας γυρισει ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ.οι ηρωες δεν ειναι οπως τους λενε στα σχολεια ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΡΩΜΙΟΙ Η ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙΚΑΙ ΕΠΡΑΞΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΥΝΗΘΕΙΟ ΤΟΥΣ.ΟΠΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΥΝΗΘΕΙΟ ΤΟΥ,ΠΡΑΤΤΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ,ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ....ΜΠΑΜ ...ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΟΛΟΓΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

2. συμφωνώ.
3. ο συνεταιρισμός είχε την ευκαιρία να κατασκευάσει ότι ήθελε στην περιοχή, πριν παραδώσει τα έργα στην κοινότητα Πικερμίου. Τώρα ας μην θέλει και το σκύλο χορτάτο και την πίτα ανέπαφη!
7. Δεν συμφωνώ. Εάν η κα αντιδήμαρχος πιστεύει στην νομιμότητα μιας υπόθεσης καλώς την υποστηρίζει. Εάν κάνει λάθος βέβαια πάλι αυτό θα είναι εις βάρος της.

Το σύνολο της επιστολής είναι υβριστικό και χωρίς σοβαρά επιχειρήματα (θυμίζει της απόψεις γνωστού... ανηψιού ο οποίος βέβαια στο παρελθόν δεν είχε βρίσει).

Χειρότερο γεγονός όλων όμως είναι, η παντελής ανυπαρξία του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Βλαχάκη καθώς και της σχετικής υπηρεσίας του Δήμου που απαρτίζεται από έναν διευθυντή και δύο μηχανικούς. Οι τέσσερις αυτοί δεν έπραξαν το καθήκον τους, με αποτέλεσμα ο Δήμος Ρ-Π να μην γνωρίζει την ακίνητη περιουσία του και να μην μπορεί να την διεκδικήσει. Προκειμένου να μην ζημιωθεί περαιτέρω ο Δήμος Ρ-Π από την ανικανότητα τους, προτείνω να παραιτηθεί άμεσα ο κ. Βλαχάκης και να καταργήσει ο κ. Δήμαρχος την αρμόδια υπηρεσία, αναθέτοντας το καθήκον σε ιδιωτική εταιρεία. Η πράξη αυτή είναι νόμιμη και μπορεί να αναρτηθεί στη Διαύγεια.