Αναλύσεις! Αποκαλύψεις! Πρόσωπα! Διαβάστε πρώτοι εδώ!...και αποκλειστικές ειδήσεις για Ραφήνα και Πικέρμι http://www.rpn.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική, περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή περιεχομένου του παρόντος blog με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφισης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Αναγνώστης του blog , το έστειλε και το αφιερώνει στα ΝΕΑ ΜΥΑΛΑ, ενοψει εκλογών.

Σας αποστέλλεται, εκ νέου, ''εμπλουτισμένο'' και πληρέστερο αφιέρωμα -υπό τύπου προεκλογικής εκστρατείας!- στην μέχρι τώρα καθεστηκυία πολιτική τάξη, για την οποία σφάζονταν δεκαετίες τώρα οι ''μπλε'', οι ''πράσινοι'', οι ''κόκκινοι'' κλπ. μεταξύ τους, για προνόμια, παροχές, βύσματα, μίζες κ.ο.κ. 
 
Κρατήστο το στο αρχείο σας για να θυμάστε, για τις μελλοντικές γενιές (!), αν μας ''επιτρέψουν'' να έχουμε Internet ελεύθερα, να θυμάστε εσείς και τα παιδιά σας (μας) τι κάναμε!
 
Ποιούς ψηφίζαμε δεκαετίες τώρα...
 
 
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΥΑΛΑ, ΕΝΟΨΕΙ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ!
 
ΑΣ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ, ΤΩΡΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ! 
 
ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ -ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ- ΕΥΘΥΝΗ...
 
ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ! Ο,ΤΙ Ο ΛΑΟΣ, ΤΕΤΟΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΤΟΥ...(!)
 
ΤΩΡΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ -ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ...
 
ΑΝ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΛΑΟΣ, ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΛΑ! 
 
 
ΑΝ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΦΤΑΙΜΕ...
 
ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!
 
 
ΠΡΑΤΤΩ ΑΤΟΜΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΛΕΕΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, Ο ΝΟΜΟΣ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ (ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ)...
 
 
ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΣΑΣ ΩΣ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΑΣ (ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ)
 
ΕΙΣΤΕ ΕΝΗΜΕΡΟΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΟΙ!
  
 
Τα στοιχεία είναι ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ αλλά αρκούν να αποδείξουν το αυταπόδεικτο πλέον, μπορούν να εμπλουτισθούν με άπειρα στοιχεία από όλους, όλοι έχουμε να προσθέσουμε.
Ευελπιστούμε όμως ότι το παρόν θα το δουν όλοι οι Έλληνες, σε όλο τον πλανήτη!
 
Παρακαλείσθε πολύ όπως αφιερώσετε 1 ώρα για να μελετήσετε, να δείτε, να συλλογιστείτε σε βάθος ΟΛΟ το υλικό.
 
Δείτε επίσης τα συνημμένα αρχεία, με λίγη διάθεση χιούμορ, αλλά και (παλαιότερη) μελέτη επί του χρήματος, προκειμένου να συλλάβετε την τεραστίων διαστάσεων ΑΠΑΤΗ που διενεργείται στις κοινωνίες μας, με τη σύμπραξη και μυστική συναίνεση όλων των πολιτικών σχημάτων, ανεξαρτήτου χρώματος και πεποιθήσεων...
 
Μελετήστε επίσης μια σοβαρή ανάλυση δημοσιογράφου, για τους βουλευτές που ψήφισαν και αυτούς που αρνήθηκαν, καθώς και τις επιπτώσεις-συνέπειες μετά τις εκλογές, αν βγουν υγιείς πολιτικές δυνάμεις, που είναι στο χέρι μας να γίνει!! 
  
Ξεκινάμε λοιπόν...
 
 
 
ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ!
KI AYTO...
 
 
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΥΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΝ. ΥΠΟΙΚ! ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ!
(Δείτε το οπωσδήποτε, τι μας ετοιμάζουν...) 5 Μαρ 2012 
 
 
ΡΗΤΡΑ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ!
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ!! ΔΕΙΤΕ ΤΟ-SOS!!!!!!!!!!
 
 
H ΙΔΙΑ ΞΥΛΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΕΞΑΠΑΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑ, ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΛΑΝΑ...
 
 
ΠΛΗΡΗΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΑΠ' ΟΛΟΥΣ!
 
 
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΝΤΠ...
 
 
ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ! 
 
 
ΑΠΑΤΗ, ΨΕΥΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΕΚΑΘΕΝ! 
 
 
''ΠΟΙΟΝ'' ΚΑΙ ''ΠΟΙΟΤΗΤΑ'' ΑΝΘΡΩΠΟΥ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΧΩΡΑΣ: ''ΔΕ Γ......... ΠΡΩΙ-ΠΡΩΙ!''
 
 
(ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!)
 
 
ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!
 
 
ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ!
 
 
''ΑΞΙΟΠΟΥΣΤΟΙ''... 
 
 
ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΙ...
 
 
 
''ΑΜΟΙΡΟΙ'' ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ, ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ, ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ, ΕΛΕΕΙΝΟΙ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ... (Δείτε το οπωσδήποτε)
 
 
ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ
 
 
ΤΟΥΣ ΚΑΙΕΙ ΚΑΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΔΡΑ!! (23 Φεβ 2012)

Άγριος καυγάς στους διαδρόμους της Βουλής με πρωταγωνιστή τον Μανώλη Μπεντενιώτη και τον Γεν. Γραμ. Δημόσιας Υγείας Αντώνη Δημόπουλου. Την οργή του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ πυροδότησε η… τριτοκοσμική, όπως την αποκάλεσε, εικόνα του Κέντρου Υγείας Τροιζηνίας, που ανήκει στην εκλογική του περιφέρεια, και καταλόγισε στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας πως… εξαιτίας τους δεν θα ξαναβγεί βουλευτής.
Μ. ΜΠΕΝΤΕΝΙΩΤΗΣ: Κάτι τέτοιοι σαν εσάς την έχουν δει αφεντικά στα υπουργεία και έχουν διαλύσει τα πάντα στον τομέα της υγείας 
Α. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ: Με απειλείτε; 
Μ. ΜΠΕΝΤΕΝΙΩΤΗΣ: Σας εγκαλώ, δεν σας απειλώ! 
Α. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ: Μα εσείς λέτε ότι ισοπεδώσαμε τα πάντα στην υγεία. Λέτε πως ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν έχει κάνει τίποτα και ότι τα διαλύσαμε όλα! Είναι λόγος αυτός;
Μ. ΜΠΕΝΤΕΝΙΩΤΗΣ: Γιατί ψέματα λέω; Δεν είναι έτσι; Μου είπατε πριν από λίγο ότι ασχολείστε με το φάρμακο. Ποιο φάρμακο; Για να τα κονομάνε δυο - τρεις φαρμακοβιομηχανίες;
«Εξαιτίας σας δεν θα βγω βουλευτής» πρόσθεσε, ενώ ο Γεν. Γραμ. Δημόσιας Υγείας έδειχνε να μην πιστεύει όσα γίνονταν!


ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ! ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ!
(Σ.Σ. του γράφοντος: Σας υπενθυμίζεται το email που σας απεστάλη την 12η Φεβ 2012 με τίτλο ''Η Παγκοσμιοποίηση της Φτώχειας'', για την επιβεβαίωση της τακτικής! Όποιος εκλεγεί, είναι δεσμευμένος να ρίξει την ισοπεδωτική γροθιά στο έθνος!)
 
 

''ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ'', ΟΣΜΙΖΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ, ΔΡΟΥΝ ΜΕ ΠΟΝΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΗ (23 Φεβ 2012)

(Σε συνάρτηση με το προηγούμενο...)

Ενόψει εκλογών και με πιθανό, σύμφωνα με πολλούς, νικητή των εκλογών τη Ν.Δ. αλλά χωρίς την αναγκαία αυτοδυναμία για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ο υπουργός υγείας (σ.σ. Ανδρέας Λοβέρδος) έκανε τη μεγάλη ανατροπή λέγοντας πως το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να πει το “ναι” σε μια στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στο πλαίσιο πάντα της ανάγκης για σταθερότητα στη χώρα.Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real ο υπουργός Υγείας ανέφερε χαρακτηριστικά: “Βεβαίως και πρέπει να στηρίξουμε τη ΝΔ εάν είναι πρώτο κόμμα και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει να εκπέμπεται στο εξωτερικό” αφήνοντας έτσι ξεκάθαρα να εννοηθεί πως θα πρέπει να υπάρξει μετεκλογική συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Τα δυο κόμματα, όπως ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος θα επιτύχουν στις επερχόμενες εκλογές μεγαλύτερα ποσοστά από αυτά που εμφανίζουν οι δημοσκοπήσεις.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟΣ!  (23 Φεβ 2012)  σε συνάρτηση και επιβεβαίωση των 2 παραπάνω
ΔΝΤ: «Το πρόγραμμα της δανειακής σύμβασης δεσμεύει και την επόμενη μετά τις εκλογές κυβέρνηση»
Στο πρόγραμμα της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα αλλά και στις δυσκολίες στην εφαρμογή του αναφέρθηκε στην τακτική ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους ο επικεφαλής των εξωτερικών σχέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου  Gerry Rice.
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ προσπάθησε επιπλέον να προκαταβάλλει τις μελλοντικές στην Ελλάδα λέγοντας με νόημα πως το πρόγραμμα δεσμεύει και την επόμενη κυβέρνηση μετά τις εκλογές, δείχνοντας έτσι την αγωνία  του ΔΝΤ για το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών.
“Πρόκειται για ένα αρκετά δύσκολο  φιλόδοξο πρόγραμμα. Το πρόγραμμα, με βάση την συμφωνία που υπάρχει με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο ισχύει και δεσμεύει και την επόμενη κυβέρνηση και μετά τις εκλογές. Το πρόγραμμα είναι μεγάλο και παρέχει την δυνατότητα στην Ελλάδα να αναπνεύσει οικονομικά και να αποδώσει αρκεί να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις για την δημοσιονομική προσαρμογή. Είναι μια δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα αλλά για να πετύχει πρέπει να έχουμε προσηλωμένη την  προσοχή μας στο στόχο που είναι η εφαρμογή της συμφωνίας και η ανάπτυξη». Δήλωσε ο Gerry Rice κατά την διάρκεια της 45λεπτης ενημέρωσης του, στην οποία και πάλι μονοπώλησε το ενδιαφέρον των ξένων ανταποκριτών το ζήτημα της Ελλάδος, τονίζοντας ακόμη πως «είναι άδικο να λέμε ότι η Ελλάδα δεν έχει κάνει βήματα προς την κατεύθυνση των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων. Θα επαναλάβω για ακόμα μια φορά ότι σεβόμαστε τις προσπάθειες των Ελλήνων και τις υποστηρίζουμε».  
Πάντως παρά την επιμονή στο ερώτημα για την ακριβή συμμετοχή του ποσού συμμετοχής του ΔΝΤ ο κύριος Gerry Rice απέφυγε να απαντήσει.
 
 
ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ-ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ-ΕΡΓΑΤΟΦΡΟΝΕΣ! 
Θητεία Ελλήνων Πολιτικών !!
(ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΙ !!)
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΥΠΕΞ, ΥΠΕΠΘΑ, Πρωθυπουργός!
ΓΡΑΦΕΑΣ ΑΡΜΑΤΩΝ. Το 1978 παρουσιάστηκε στη Καλαμάτα. Εξαγόρασε 16 μήνες θητείας προς 19.000 δρχ. και απολύθηκε τον Αύγουστο του 1979.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Πρόεδρος Πολιτικής Άνοιξης, Πρόεδρος ΝΔ, ΝΑΥΤΗΣ. Τον Ιούλιο του 1976 παρουσιάστηκε στο Πολεμικό Ναυτικό, τον Οκτώβριο απολύθηκε, πληρώνοντας 21.000 δρχ. με τις οποίες εξαγόρασε τους 21 μήνες. Το υπόλοιπο τρίμηνο της θητείας του το έκανε το 1977.
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Πρώην Πρωθυπουργός, ΝΑΥΤΗΣ ΜΕ ΠΛΑΤΥΠΟΔΙΑ. Το 1977 παρουσιάστηκε και πήρε απολυτήριο το 1979. Ειδικότητα –προσέξτε– διαχειριστής/εφοδιαστής.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ, πρώην ΥΕΘΑ, ΥΠΟΙΚ, Αντιπρόεδρος Κυβέρνησης. Το 1986 παρουσιάστηκε στη Κόρινθο. Οι γιατροί τον έβγαλαν Ι3 λόγω «παχυσαρκίας». Εξαγόρασε εννέα μήνες θητείας προς 27.000 δρχ.
ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: Μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ, πρώην ΥΕΘΑ, ΑΠΑΛΛΑΓΗ. Το 1968 κηρύχτηκε ανυπότακτος, το 1972 έχασε την ελληνική ιθαγένεια. Το 1975 με 29.000 δρχ. εξαγόρασε 29 μήνες θητείας.
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Αντιπρόεδρος Κυβέρνησης, ΦΑΡΟΦΥΛΑΚΑΣ. Το 1959 παρουσιάστηκε στο ΠΝ και απολύθηκε το 1961. Σ´ αυτό το διάστημα με την ειδικότητα του διαχειριστή, φύλαγε ένα φάρο στον "ακριτικό" Πειραιά.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Πρόεδρος ΛΑΟΣ, ΣΜΗΝΙΤΗΣ. Υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία στο λεκανοπέδιο Αττικής και ένα μέρος της θητείας του βρισκόταν στο γραφείο δημοσίων σχέσεων της Αεροπορίας στην… οδό Πανεπιστημίου!
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Πρόεδρος Συνασπισμού, ΝΑΥΤΗΣ. Την άνοιξη του 2003 είχε επιλεγεί να υπηρετήσει στο Στρατό Ξηράς, όμως με "μέσο" στην τότε Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κατάφερε να κάνει μετάταξη στο Πολεμικό Ναυτικό, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Παλάσκα στο Σκαραμαγκά. Εκεί, αφού πέρασε τη βασική εκπαίδευση διάρκειας 50 ημερών, ξανάβαλε "μέσο" για τη μονάδα του: τοποθετήθηκε στη διοίκηση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, στην "ακριτική" Λεωφόρο Μεσογείων, στο Πεντάγωνο, μέσα στην καρδιά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπου για να υπηρετήσεις εκεί τη θητεία σου θα πρέπει να διαθέτεις τεράστιο βύσμα. Την άνοιξη του 2004 χρησιμοποίησε ένα νόμο του Άκη Τσοχατζόπουλου, που έλεγε ότι αν είσαι στο στρατό και κατέβεις υποψήφιος βουλευτής παίρνεις προσωρινή απόλυση και επανέρχεσαι μετά. Έτσι λοιπόν απολύθηκε προσωρινά κατεβαίνοντας υποψήφιος και μετά τις εκλογές ξαναγύρισε στις τάξεις του Ναυτικού. Στο μεταξύ, η στρατιωτική θητεία είχε μειωθεί κατά τρεις μήνες και εκεί που χρωστούσε έξι (6) μήνες, υπηρέτησε τρεις (3)... Ο ίδιος αναφέρει για τους τελευταίους του μήνες: «Είχε πέσει τρελό σύρμα στη μονάδα ότι ήμουν υποψήφιος βουλευτής και από κει που με στέλνανε για αγγαρείες, μόνο προσοχές δεν μου βαράγανε!». Συνολικά υπηρέτησε 15 μήνες και απολύθηκε στις 28 Ιουλίου 2004, δηλαδή πάνω στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και μια μικρή "λεπτομέρεια": σε άρθρο του στην «Ελευθεροτυπία», τον Μάρτιο του 2007, αναφέρει: «Ο στρατός παραμένει ένας χώρος όπου βουλευτές και πολιτευτές, κυβερνητικοί ή μη, μπορούν να κάνουν τα ρουσφετάκια τους και τις εξυπηρετήσεις τους...» και «...τα αστικά στρατόπεδα υπάρχουν μόνο για να εξυπηρετούνται τα λεγόμενα "βύσματα"». Έκανε, δηλαδή, αυτό που όταν απολύθηκε άρχισε μετά να κατηγορεί...
ΚΑΙ Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Π/Θ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ! Ο Λουκάς Παπαδήμος, σύμφωνα με το βιογραφικό του, όταν τελείωσε το σχολείο το 1965, μετέβη στις ΗΠΑ, προκειμένου να σπουδάσει Φυσική! Η σχολή της Φυσικής εκείνο το διάστημα στην Ελλάδα, ήταν ίσως η πιο περιζήτητη, ειδικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με καθηγητές που προσέδιδαν υψηλό κύρος και ποιότητα στις σπουδές. Καθηγητές του διαμετρήματος του Καίσαρα Αλεξόπουλου (φυσικός, Ακαδημαϊκός και εκ των συνεφευρετών της συσκευής ΒΑΝ), αλλά και του Δημητρίου Κάππου (Μαθηματικού), καθιστούσαν τη Σχολή της Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, από τις πιο αξιόλογες παγκοσμίως. Κι όμως, ο κ. Παπαδήμος την… περιφρόνησε, μεταναστεύοντας στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), διότι είχε από μικρός το μικρόβιο της ξενομανίας, ίσως όμως και διότι η εισαγωγή του στο Ινστιτούτο των ΗΠΑ ήταν άνευ εξετάσεων!!!
Αποφοίτησε μετά από 5 χρόνια και όχι τέσσερα (4), όσα είναι τα έτη σπουδών στη Φυσική, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του ως ηλεκτρολόγος μηχανικός (1972), γιατί όμως χρειάστηκε έξι χρόνια για να περατώσει το διδακτορικό του στα οικονομικά (1978); Έξι χρόνια για ένα διδακτορικό στην οικονομία;
Από το 1978, όταν ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στις ΗΠΑ, ο σημερινός Πρωθυπουργός παρέμεινε για 7 ακόμη χρόνια στο εξωτερικό, για να έρθει τελικά στην Ελλάδα το 1985, σε ηλικία 38 ετών!!!
Με αυτή την πολυετή παραμονή του στο εξωτερικό, δεν υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία! Στο βιογραφικό του δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά για στρατιωτική θητεία και βεβαίως ο ίδιος απέφυγε να απαντήσει σε σχετικές επίμονες ερωτήσεις... Τι θυμίζει ο Παπαδήμος; Περίπτωση σαν αυτές του Τσοχατζόπουλου, Σαμαρά και άλλων πολιτικών ταγών, που δεν υπηρέτησαν στο στρατό! Ο Έλληνας που δεν δείχνει εμπράκτως τον πατριωτισμό του μέσα από το χακί, Έλληνας που δεν υπηρετεί ως στρατιώτης την Πατρίδα, μοιάζει με κολεό άνευ ξίφους, αγγείον άνευ οίνου, κέλυφος άνευ ωού. Και για να μιλήσουμε με οικονομικούς όρους, τους οποίους καταλαβαίνει καλύτερα ο κ. Παπαδήμος: Έλληνας που δεν υπηρετεί την Πατρίδα ως στρατιώτης, είναι «χαρτονόμισμα άνευ αντικρίσματος»!

''ΩΡΑΙΕΣ'' ΚΥΡΙΕΣ ΜΕ MAKE-UP ΚΑΙ EYE-SHADOWS!  (Δείτε το!!)
 
 
ΗΞΕΡΕ (;), ΓΝΩΡΙΖΕ (;), ΑΡΑ ΕΝΕΡΓΟΥΣΕ ΠΑΝΤΑ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ, ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ, ΜΕ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ;;
 
 
ΝΤΟΡΑ, H MEΓΑΛΗ ΚΟΥΡΑΔΑ! ΕΜΜΟΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤ' ΑΛΛΟ... Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ, ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΩΝ ''ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΩΝ'', Η ΠΡΟΔΟΤΡΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
 
 
ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ, ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ... ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΑΝΤΕΣ (ΤΥΧΑΙΩΣ!) ΑΠΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ-ΤΡΟΦΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ
 
 
ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ (;;) ΠΟΥ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! (σ.σ. Ο Χριστός δε μπορεί;;;;)
http://www.youtube.com/watch?v=ElrJmZMSjtk (Ντόρα Μπακογιάννη: ''Με το διάολο θα πήγαινα αν μπορούσα να προσφέρω'')
http://www.youtube.com/watch?v=T3SrMK3wosk (Άννα Διαμαντοπούλου, το ΙΔΙΟ...)

 
ΜΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΥΡΟΣ ΚΙ ΕΠΙΡΡΟΗ...
 
 
ΣΑΜΑΡΑΣ: ΟΜΟΛΟΓΙΑ (17 Σεπ 2009 στη ΔΕΘ) ΟΤΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑ... ΑΟΡΑΤΟ ΧΕΡΙ!


Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ...!
(ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΕΚΛΕΓΕΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!) 


Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ: ''ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ''!!!!!
...ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΛΑΪΚΟΣ (!) ΤΡΟΒΑΔΟΥΡΟΣ Γ. ΝΤΑΛΑΡΑΣ! ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ, ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ!! 
...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥ Γ. ΝΤΑΛΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ, ΜΕ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ γιαουρτί...! (5 Μαρ 2012)http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xarOc5_WUQs


ΛΥΣΣΣΑΛΕΑ Ο ΕΘΝΙΚΟΦΡΩΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ...
 
 
ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 1993, ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ...!
 
 
ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΨΕΚΑΣΕΙ!! ΑΝΕΛΕΗΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΜΑΣ!
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ''ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ'' ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΓΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ Ή ΨΕΚΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ (!).
ΠΟΙΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΌ;;;
ΠΟΙΟΙ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΕΠΛΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΙΟΥΝΤΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ;;;;
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ (ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ, 4 Μαρ 2012)
 
 
 
 

ΣΟΚ! Γιούνκερ προς Έλληνες: Θα ψηφίσετε μόνο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ...

ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!!!!!

(28 Φεβ 2012)
Απίστευτη παρέμβαση στα εσωτερικά πράγματα της χώρας έκανε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Hannoversche Allgemeine Zeitung». Για να δείτε δηλαδή πόσο υπολογίζουν την ελληνική «δημοκρατία» και τον ελληνικό λαό οι ευρωπαίοι «σύμμαχοί» μας.
Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το τι θα συμβεί εάν στην Ελλάδα μετά τις εκλογές έλθουν στην εξουσία κόμματα που δεν προτίθενται να τηρήσουν τις υποσχέσεις για μεταρρυθμίσεις που έδωσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, απάντησε πως  Σαμαράς και Παπανδρέου δεσμεύτηκαν ότι θα τηρήσουν όσα υποσχέθηκαν ενυπόγραφα και συνέχισε με το εξής απίθανο:…. «Αν όμως ακραία κόμματα ενισχυθούν σε τέτοιο βαθμό, που το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να μην μπορούν να σχηματίσουν έναν πλειοψηφικό κυβερνητικό συνασπισμό (θεωρούν δηλαδή βέβαιη την συγκυβέρνηση) και κληθούν να κυβερνήσουν πολιτικοί οι οποίοι θα αποχωρήσουν από το πρόγραμμα βοήθειας, τότε θα αποχωρήσουμε κι εμείς».
Δηλαδή στην ουσία ο κ. Γιούνκερ (άγνωστο από πού πήρε τέτοιο θάρρος), υποδεικνύει στους υποτελείς του προτεκτοράτου Ελλάδα, να ψηφίσουν μόνο ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, διαφορετικά θα αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει, οπότε και πάλι μπαίνει σε εφαρμογή το γνωστό παραμύθι ότι «δεν θα μπορούν να καταβληθούν μισθοί και συντάξεις» και πάει λέγοντας….
Μέχρι στιγμής, ακόμα δεν έχουμε ακούσει κάποια διαμαρτυρία από πλευράς Σαμαρά ή Παπανδρέου – Βενιζέλου. Θα υπάρξει άραγε κάποια έστω τυπική διαμαρτυρία προς τα αφεντικά ή η παρέμβαση του Γιουνκέρ τους βολεύει;;; (νομίζουν)!!! 





Καταστροφή μεγάλων και υγιών Ελληνικών επιχειρήσεων-βιομηχανιών
-(ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΣΚΙΜΟ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, AΙΓΑΙΟ, ΧΡΩΠΕΙ, ΠΥΡΚΑΛ) και κάψιμο σε διάστημα 2 μηνών μεγάλων Ελληνικών πολυκαταστημάτων (ΜΙΝΙΟΝ, ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ ΣΠΟΡ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ); Για να βρουν άνετα χώρο και χωρίς προσπάθεια τα δικά τους μπακάλικα που διαφορετικά δε θα μπορούσαν να μπουν στην ελληνική αγορά...
 
-Παροχή τζάμπα κάρτών από τράπεζες για να σου πάρουν την πατρική σου περιουσία. Δεκάρα δε δίνανε για τις δόσεις σου. Με χαρτιά τυπωμένα σου πήραν και σου παίρνουν το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί.
 
-Απάτη χρηματιστηρίου! Όταν ένας πρωθυπουργός τής χώρας προέτρεπε τον απλό κόσμο να βάλει οικονομίες ετών στο στημένο παιγνίδι τού χρηματιστηρίου, δεν εννοούσε ακριβώς τις παραγωγικές επενδύσεις, αλλά τον τζόγο. Κάποιοι έγιναν πάμπλουτοι εν μια νυκτί ανταλλάσσοντας τον πλούτο, τον ιδρώτα σου, με κοπανιστό αέρα!! Εν τέλει, ενώπιον του Ελληνικού λαού, χωρίς ίχνος ντροπής, ανθρωπιάς, αξιοπρέπειας, ο ίδιος πρωθυπουργός δικαιολόγησε τις αμύθητες απώλειες των Ελλήνων: ''Ας πρόσεχαν''!!!!!!!!!!
 
-Απελευθέρωση αγοράς και εγκαθίδρυση "ελεύθερης αγοράς", για να κλείσει ο μπακάλης τής γειτονιάς και να στέλνεις τον κόπο σου στα μεγαλομπακάλικα τής Γερμανίας. Σε βγάλανε, ψαράκι, από τη γυάλα σου και στη συνέχεια σε πέταξαν στον ωκεανό με τα σκυλόψαρα, που έχουν τους δικούς τους κανόνες... διατροφής.
 
-Αγάπη και... συμπόνοια προς τους "μη νόμιμους μετανάστες"; Για να κάνουν με τη δυστυχία εκείνων κι' εμάς δυστυχισμένους!
Γιατί αυτή είναι, ίσως, η καλύτερη γωνιά στον κόσμο -το καλύτερο οικόπεδο- και την κοστολογούν μόλις 300 δις συμπεριλαμβανομένων και των... αρχαιοτήτων!!!
 
-Θέλεις 20 ευρώ πλέον για να πας από Αθήνα στη Θεσσαλονίκη χρησιμοποιώντας την Εθνική σουΟδό, ενώ ήταν υποχρέωση τού κράτους να την κατασκευάσει και όχι να την ξεπουλήσουν στον κάθε "όμορφο" που παριστάνει τον... εργολάβο.
 
-Πώληση φτηνών τηλεοράσεων; Για να σε κάνουν να τρως κουτόχορτο στα λιβάδια των... σήριαλς. Για να σε πετάνε μπαλάκι από τη μεσημεριανή χαζοβιόλα στον απογευματινό πληρωμένο. Να σου κάνουν με το ζόρι ''φιλική'' γλώσσα τα... Τουρκικά! Από το πρωί μέχρι το βράδυ μια θλιβερή παρέλαση υπερεκτιμημένων "τίποτα", με καμιά ειδικότητα, στον αέρα.
 
-Διορισμός στο Δημόσιο ασύστολα; Για να σε διώξουν από τη γη σου και να τη δώσουν στους νέους... "εποίκους".
 
-Γιατί πρέπει το ζευγάρι να δουλεύει σε δυο δουλειές; Ενώ ο παππούς θα πρέπει να δουλεύει ακόμα και στα... 70 του; Για να μεγαλώνουν τα παιδιά μόνα τους χωρίς κανένα προσανατολισμό και αρχές. Για να χαθεί η «καταραμένη» φυλή σου. Τούτο το ξέρουν πολύ καλά και γι' αυτό προωθούν την... υπογεννητικότητα.
 
-Κατάλαβες γιατί στη Βουλή ΔΕΝ μπαίνει κανένας σοβαρός άνθρωπος; Επειδή αυτός δεν θέλει ν' ανήκει στον θίασο των 300 που προδιαγράφουν οι κομματικές λίστες, τις οποίες συντάσσουν κυρίαρχα οι ντόπιοι τοποτηρητές της παγκοσμιοποίησης μαζί με τις "άγιες οικογένειες" του τόπου. Έτσι, στο θέατρο που λέγεται... Βουλή, δε θα βρείτε σήμερα σχεδόν κανέναν από τους λαμπρούς Έλληνες διανοητές και επιστήμονες, επειδή δεν είναι... θεατρίνοι.
 
-Κατάλαβες τώρα γιατί τα κάνουν όλ' αυτά; Επειδή είναι υπεύθυνοι για τον κάθε ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ... ΓΕΝΝΗΘΕΙ! Γιατί δε θέλουν άλλους Έλληνες σ' αυτόν τον τόπο.Ούτε στο γένος, ούτε στη σκέψη.
 
 
 
 
 
 
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ BILDERBERG, ΣΥΝΗΓΟΡΟΥΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ:
Παρατηρήστε πλέον την πορεία του καθενός και την εμπλοκή του στα δρώμενα του τόπου... Ακόμη κι ένα παιδάκι συνειδητοποιεί το μέγεθος της ΑΠΑΤΗΣ, του ασύλληπτου ΕΜΠΑΙΓΜΟΥ, της ΚΟΡΟΪΔΙΑΣ, της ΑΠΑΤΗΣ, στις πλάτες του αδαούς και δύσμοιρου ελληνικού λαού!
ΟΛΟΙ είναι συμμετέχοντες, ΟΛΟΙ ενήργησαν, ΟΛΟΙ έκλεψαν, ΤΑ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ και οι ΟΙΜΩΓΕΣ τους είναι όλα σάπια!!
Δείτε τις συμμετοχές στις ετήσεις συνελεύσεις της Λέσχης Bildeberg του Γεώργιου Παπανδρέου (πολυνίκης του θεσμού!), του Πάγκαλου, της Διαμαντοπούλου, του Αλογοσκούφη, δείτε την πορεία του Κρανιδιώτη και συλλογιστείτε το μετέπειτα αεροπορικό του δυστύχημα...)
 
-Συνέλευση Έτους 1986: Στέφανος Μάνος (ΝΔ)
 
-Συνέλευση Έτους 1988: Ανδρέας Ανδριανόπουλος (Δήμαρχος Πειραιά), Θεόδωρος Πάγκαλος (Αναπλ. ΥΠΕΞ!!)
 
-Συνέλευση Έτους 1992: Αντώνης Σαμαράς (Πρώην ΥΠΕΞ!!)
 
-Συνέλευση Έτους 1993: Στέλιος Αργυρός (Πρόεδρος ΣΕΒ), Στέφανος Μάνος (ΥΠΟΙΚ), Κώστας Μητσοτάκης (ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!!), Θεόδωρος Πάγκαλος (ΠΑΣΟΚ, Εκπρ. Τύπου!!), Μιχάλης Παπακωνσταντίου (ΥΠΕΞ)
 
-Συνέλευση Έτους 1994: Γεράσιμος Αρσένης (ΥΕΘΑ!)
 
-Συνέλευση Έτους 1995: Γεώργιος Παπανδρέου (Υπ. Παιδείας!!!!!!!!!!!!!!!)
 
-Συνέλευση Έτους 1996: Θεόδωρος Πάγκαλος (ΥΠΕΞ!!)
 
-Συνέλευση Έτους 1997: Γιάννος Κρανιδιώτης (Αναπλ. ΥΠΕΞ)
 
-Συνέλευση Έτους 1998: Κώστας Καραμανλής (Πρ. Αντιπολίτευσης-ΝΔ!!), Γεώργιος Παπανδρέου (Αναπλ. ΥΠΕΞ!!!!!!!!!!!!!)
 
-Συνέλευση Έτους 1999: Γιάννος Κρανιδιώτης (Αναπλ. ΥΠΕΞ)
 
-Συνέλευση Έτους 2000: Νικηφόρος Διαμαντούρος (Συνήγορος του Πολίτη!), Γεώργιος Παπανδρέου (ΥΠΕΞ!!!!!!!!!!!!!)
 
-Συνέλευση Έτους 2001: Στέφανος Μάνος (Βουλευτής, Πρώην ΥΠΟΙΚ)
 
-Συνέλευση Έτους 2002: Αλέξης Παπαχελάς (Μεγαλοδημοσιογράφος, εξ Αμερικής!!)
 
-Συνέλευση Έτους 2003: Ντόρα Μπακογιάννη (Δήμαρχος Αθηναίων!!)
 
-Συνέλευση Έτους 2004: Άννα Διαμαντοπούλου (ΠΑΣΟΚ, Ευρωβουλευτής!)
 
-Συνέλευση Έτους 2005: Άννα Διαμαντοπούλου (ΠΑΣΟΚ, Ευρωβουλευτής!!), Γιώργος Αλογοσκούφης (ΥΠΟΙΚ), Γεώργιος Παπανδρέου (Πρόεδρος ΠΑΣΟΚ!!!!!!!!!!!!!!!!!)
 
-Συνέλευση Έτους 2006: Γιώργος Αλογοσκούφης (ΥΠΟΙΚ) 
 
-Συνέλευση Έτους 2007: Γιώργος Αλογοσκούφης (ΥΠΟΙΚ)
 
-Συνέλευση Έτους 2008: Γιώργος Αλογοσκούφης (ΥΠΟΙΚ), Άννα Διαμαντοπούλου (ΠΑΣΟΚ, Ευρωβουλευτής!!!), Αλέξης Παπαχελάς (Μεγαλοδημοσιογράφος, εξ Αμερικής), Θωμάς Βαρβιτσιώτης
 
-Συνέλευση Έτους 2009: Γιώργος Αλογοσκούφης (Βουλευτής), Ντόρα Μπακογιάννη (ΥΠΕΞ), Άννα Διαμαντοπούλου (Βουλευτής), Αλέξης Παπαχελάς (Μεγαλοδημοσιογράφος-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ),Ιωάννης Παπαθανασίου (ΥΠΟΙΚ). 
 
 
 
 
 
 
 
Εξομολογήσεις ενός ''Παπανδρεικού'' της δεκαετίας 1980! 
 
'Aνοιξη του 1962. Ο Ανδρέας Παπανδρέου επισκέπτεται την Κορώνη της Μεσσηνίας και μένει στο πατρικό σπίτι του φίλου του Δημήτρη Κουλουριάνου. Είκοσι χρόνια αργότερα (1982) αναθέτει ως Πρωθυπουργός στον παλιό του φίλο (έγκριτο πια οικονομολόγο και στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας) το υπουργείο Οικονομικών. Η θητεία του Κουλουριάνου ήταν σύντομη (13 μήνες), γεμάτη από «όχι» σε παροχές που θεωρούσε ότι οδηγούσαν σε νέο δανεισμό. 
Την περασμένη Τετάρτη «Το Βήμα» τον συνάντησε στο κτήμα του στην Κορώνη. Αγρότης πλέον και οινοπαραγωγός στα 81 του χρόνια, αποκάλυψε άγνωστες λεπτομέρειες για τη γέννηση της «χιονοστιβάδας του χρέους» και μίλησε για το «καθαρτήριο» που θα οδηγήσει στην επόμενη ημέρα.
Αλλιώς φανταζόταν τη δεκαετία του 1980 ο Δημήτρης Κουλουριάνος. 
«Μετά την πτώση της χούντας, το 1974, υπήρχε διάχυτη ευφορία, νομίζαμε ότι όλα τα προβλήματα θα λυθούν αυτομάτως. Η προσέγγισή μου ήταν ότι το ξεχαρβάλωμα της ελληνικής οικονομίας απαιτούσε μια περίοδο νοικοκυρέματος. Χρειαζόμασταν δύο τετραετίες για να αλλάξουμε τις δομές με μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικέςαλλαγές». 
Γρήγορα αντιλήφθηκε ότι το πράγμα πήγαινε αλλού. 
«Βρε παιδιά, δεν γίνεται "στις 18 Σοσιαλισμό", δεν περνάς τόσο εύκολα από ένα σύστημα δυτικό, καπιταλιστικό, σε κάτι άλλο» έλεγε στον στενό κύκλο των συνεργατών του Ανδρέα Παπανδρέου όταν επέμεναν στο σύνθημα «στις 18 Σοσιαλισμό» τις παραμονές του εκλογικού θριάμβου του Π αΣΟΚ (18 Οκτωβρίου του 1981).
Μετά τη νίκη ο Παπανδρέου ζήτησε από τον Κουλουριάνο να εγκαταλείψει την Παγκόσμια Τράπεζα και να αναλάβει διοικητής της ΕΤΒΑ. Επιπλέον, του έδωσε θέση στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΠ). Τον επόμενο χρόνο, στις 4 Ιουλίου του 1982, ο Πρωθυπουργός τού έκανε το τραπέζι στο Καστρί. Του ανακοίνωσε ότι την επόμενη ημέρα θα γίνει ανασχηματισμός και ότι αναλαμβάνει υπουργός Οικονομικών...
«Οταν ήμουν υπουργός Οικονομικών, είδα ότι το χρέος άρχισε να παίρνει διαστάσεις πολλαπλασιαστικές» θυμάται ο Κουλουριάνος. 
Το 1981 το δημόσιο χρέος έφθανε το 30% του ΑΕΠ - το 1989 ανήλθε σε 72% και σήμερα πλησιάζει το 170%. Το «προπατορικό αμάρτημα» της υπερχρέωσης συνέβη τη δεκαετία του 1980. Το αίτημα της αποκατάστασης όσων ζούσαν αποκλεισμένοι και κυνηγημένοι από το κράτος της Δεξιάς, επί δεκαετίες ολόκληρες, ήταν δίκαιο και κυρίαρχο. Οδήγησε όμως σε νοοτροπίες και πρακτικές που σήμερα θεωρούνται από πολλούς η αρχή των δεινών που υφίσταται τώρα η Ελλάδα. «Ανησυχούσα με ποιον έφαγε το βράδυ ο Ανδρέας για να δω την άλλη μέρα τι "επιταγή" θα μου έρθει» λέει χαριτολογώντας. Με τη λέξη «επιταγή» εννοεί τη βροχή των αιτημάτων για παροχές. Παράγοντες του κόμματος και της κυβέρνησης αποσπούσαν τη συγκατάθεση του Πρωθυπουργού και έμπαιναν με θράσος στο γραφείο του.
«Και μου έλεγαν» θυμάται:  «"Εσύ τι το παίζεις; Πρωθυπουργός; Αφού συμφωνεί ο Πρωθυπουργός...". Κι εγώ απαντούσα: "Ο Πρωθυπουργός μπορεί να συμφωνεί αλλά σας είπε να πάτε στον  Δημήτρη. Και ο  Δημήτρης είναι Καραγεώργη Σερβίας 10".
Εκεί ήταν αυτός που έπρεπε να πληρώσει, το υπουργείο Οικονομικών».
Η απάντηση του Κουλουριάνου στη βροχή των αιτη?άτων ήταν τις περισσότερες φορές αρνητική. «Χαρακτηριζό?ουν πλέον ως συντηρητικός της παλιάς σχολής που ήθελε διόρθωση του συστή?ατος και όχι ανατροπή!»...
«Ο Ανδρέας δεν έλεγε ποτέ "όχι"» συνεχίζει ο Κουλουριάνος. «Οταν του μίλαγες στενά για οικονομικά, αρρώσταινε. Με ρωτάνε ?ερικές φορές: "Μα δεν ήξερε ο Ανδρέας οικονο?ικά;". 
Παραήξερε οικονομικά και γι' αυτό ακριβώς δεν ήθελε να συζητάει οικονομικά. Γιατί ήξερε ότι εκεί ισχύει η λογική της οικονομικής ανάλυσης». Ο υπουργός που πήγαινε στο γραφείο του με το λεωφορείο και έλεγε «όχι» στις παροχές (κάνοντας έξω φρενών τους συναδέλφους του) δεν άντεξε για πολύ σε αυτή τη θέση. Εμεινε όωε?ως αρκετά για να σχη?ατίσει εικόνα. 
« Δημιουργήθηκε μια νοοτροπία, ένας τρόπος σκέψης που είχε αποσυνδέσει την αμοιβή από την προσπάθεια. Η αμοιβή είχεγίνει ένα είδος ανθρώπινου δικαιώματος» λέει σήμερα. «Ακόμη και σε υπηρεσίες όπως η ΕΡΤ, για παράδειγαμ, όπου υπήρχε πλεονάζον προσωπικό, ερχόταν ο υπεύθυνος και μου ζητούσε να προσλάβω 1.200. Του έλεγα ότι δεν γίνεται. Μου απαντούσε "τώρα θα βάλουμε δικούς μας", ανεξαρτήτως αν χρειάζονταν ή όχι». Τα λεφτά όμως δεν υπήρχαν για αθρόες προσλήψεις και η μόνη λύση ήταν ο δανεισμός. «Εκεί τους είπα ότι αυτό παίρνει πλέον τη μορφή της χιονόμπαλας, κάθε βόλτα και μεγαλώνει»...
Ο Κουλουριάνος παραιτήθηκε στις 10 Αυγούστου του 1983.
Προτού γίνει υπουργός ο Κουλουριάνος μετρούσε ήδη 13 χρόνια στην Παγκόσμια Τράπεζα και είχε συμμετάσχει σε αποστολές σε 20 χώρες. 
«Γι' αυτό καταλαβαίνω και πώς λειτουργεί σήμερα η τρόικα» μας λέει, «την έχω κάνει αυτή τη δουλειά». Τον ρωτάμε αν θα αντέξει η Ελλάδα μια έξοδο από το ευρώ. «Η έξοδος από το ευρώ θα είναι αυτοκτονία» απαντάει κοφτά . «Η Ελλάδα βρίσκεται σε τέλμα. 
Το ένα πόδι είναι χρέος - έλλειμμα, το άλλο πόδι είναι ύφεση-ανεργία. Οταν σηκώνεις το ένα πόδι να ανασάνεις, βουλιάζει το άλλο. Και το αντίστροφο. Μέχρι να βρεθεί μια σχετικά στέρεη βάση να ανεβείς λίγο πιο πάνω. 
Βλέπω ότι αυτή τη δεκαετία η χώρα μας θα μείνει σε αυτό το τέλμα. Είναι μια μεταβατική περίοδος, βρισκόμαστε στο Καθαρτήριο. Οπως έγραψε ο  Δάντης, πρέπει να περάσεις από το Καθαρτήριο για να δεις τον Παράδεισο. Εχουμε σταματήσει ως κοινωνία, ως οικονομία, να παράγουμε. Φτάσαμε να πωλούνται σκόρδα Κίνας στην Κορώνη.  Δεν μπορούμε να στηριχθούμε μόνο στις υπηρεσίες και στις ελπίδες ότι θα έρθουν ξένες επενδύσεις. Η νοοτροπία δεν αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη, δεν αλλάζει με νόμους και με ρητορεία. Η παλιά εποχή τέλειωσε»
 
 
 
 
 
 
Τρομοκρατούν το λαό για να περάσουν το Μνημόνιο-τερατούργημα

Τους πρώτους μήνες του 2010, όταν η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου «προετοίμαζε» τον ελληνικό λαό για να αποδεχθεί αδιαμαρτύρητα την προσφυγή στον μηχανισμό του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το βασικό επιχείρημα ήταν η δήθεν επερχόμενη στάση πληρωμών, που θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στην πτώχευση. Είχαν υποστηρίξει, επίσης, ότι τα ταμεία του κράτους δε θα είχαν χρήματα για να πληρωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί των κρατικών υπαλλήλων.
 
Οσοι μίλησαν τότε για εκβιασμό και καλλιέργεια φόβου στο λαό, αντιμετωπίστηκαν -στην καλύτερη περίπτωση- ως γραφικοί, διότι ακούστηκαν και κατηγορίες εναντίον τους, με πιό χαρακτηριστικές ότι επεδίωκαν επιστροφή στη δραχμή ή ότι δεν ήθελαν να αλλάξει η χώρα, που ήταν το προσφιλές αλλά κενό σε ουσία σύνθημα του κ. Παπανδρέου.
 
Εχουν περάσει από τότε 21 μαρτυρικοί μήνες για τις Ελληνίδες και τους Ελληνες… Οχι μόνο δεν έχουν δει σημάδι ελπίδας στον ορίζοντα, αλλά πληροφορήθηκαν ότι έχει αποτύχει το πολυδιαφημισμένο «Πρόγραμμα Σταθερότητας», που εκπόνησαν από κοινού ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και οι επικεφαλείς της Τρόϊκας. Στο μεταξύ, τους 21 αυτούς μήνες, οι πολίτες της χώρας έχασαν το 30-40% και πλέον των εσόδων τους, οι φόροι αυξήθηκαν δραματικά με αποτέλεσμα αρκετοί να έχουν οδηγηθεί σε πτώχευση, ενώ η χώρα… άλλαξε, αλλά προς το χειρότερο.
Δυστυχώς, η ομολογία για την αποτυχία του πρώτου Μνημονίου αντιμετωπίστηκε με κατανόηση από την πλειοψηφία του λαού, αντί της οργής γι’ αυτούς που το σχεδίασαν και απέτυχαν να το υλοποιήσουν. Και το λάθος της μή αντίδρασης, το πληρώνουμε όλοι πολύ ακριβά –εκτός των πολιτικών φυσικά που ευημερούν και συνεχίζουν να ζουν, να δρουν και να αντιδρούν, ως η Ελλάδα να είναι Σαουδική Αραβία.
Ο ελληνικός λαός βρίσκεται πάλι υπό εκβιασμό από τους ίδιους ανθρώπους που οδήγησαν την Ελλάδα στη μέγγενη του Ταμείου. Καθημερινά ακούμε ότι εάν δεν γίνουν αποδεικτές οι απαράδεκτες θέσεις της Τρόϊκα, η Ελλάδα θα πτωχεύσει. Αυτή τη φορά δεν πρόκειται για μία απλή καλλιέργεια τρόμου, και δεν γίνεται με συγκεκαλυμένο τρόπο, όπως την Ανοιξη του 2010.
 
Η απειλή είναι συγκεκριμένη: ‘Η δανειακή σύμβαση ή καταστροφή. Δεν είναι μόνο απαράδεκτοι, και λυπάμαι που ανάμεσα στους εκβιαστές ξεχωρίζουν ελληνικά ονόματα. Εγκληματούν εναντίον του λαού και της χώρας και κατασκευάζουν φοβικούς ανθρώπους, που θα αποδέχονται τις αποφάσεις της «οικονομικής δικτατορίας», που επιχειρεί να χαλιναγωγήσει και να κυβερνήσει την Ελλάδα.
Είναι σημαντικό και ενθαρρύνει τους δανειστές και τους υποστηρικτές τους, το γεγονός ότι ενώ έχουμε ξεπεράσει το σημείο της απόλυτης εξαθλίωσης, δεν αντιδρούμε, δε βγάζουμε φωνή μεγάλη γι’ αυτούς που οδήγησαν τη χώρα στον γκρεμό και συνεχίζουν να ποδοπατούν το πτώμα της ελληνικής οικονομίας. Μιλούν για μάχες που δίνουν για να μας σώσουν, χωρίς να προσφέρουν την παραμικρή πληροφορία για την ουσία των διαπραγματεύσεων. Η ενημέρωση του λαού γίνεται μέσω των διαρροών προς τους «αχόρταγους» για ειδήσεις συναδέλφους μου, οι οποίοι και τις μεταδίδουν με «πολεμικό» τρόπο ως να έρχεται το τέλος του κόσμου.
 
Και στο μεταξύ, οι κυβερνώντες κάνουν τη δουλειά τους, που είναι η διασπορά φόβου και τρόμου, για να μην αντιδράσει ο λαός. Εχουμε μεγάλη ευθύνη και εμείς οι δημοσιογράφοι. Ναι μεν είναι δύσκολη η εξακρίβωση των πληροφοριών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τις δημοσιοποιούμε επειδή η πηγή είναι κάποιος υπουργός, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του αυτόκλητου «σωτήρα».
 
Πέστε μου αν κάνω λάθος… Δεν έπρεπε ο διορισμένος πρωθυπουργός, οι πολιτικοί αρχηγοί, ο υπουργός των Οικονομικών και οι συνεργάτες τους να ενημερώσουν τους πολίτες για τις απαιτήσεις της Τρόϊκα, για τα νέα χαράτσια, για τις επιπλέον περικοπές των μισθών και των συντάξεων; Τα μέτρα το λαό αφορούν. Δεν αφορούν τον κ. Παπαδήμο, τον κ. Παπανδρέου, τον κ. Σαμαρά, τον κ. Καρατζαφέρη, τον κ. Βενιζέλο και την πλειοψηφία των πολιτικών, που ΔΕΝ έχουν επηρεαστεί από την κρίση. Ολοι αυτοί, όπως και τα παιδιά και τα εγγόνια τους, «καλά θα την έχουν». Συζητούν για το μέλλον του λαού οι άνθρωποι που ευθύνονται για το δράμα του. Και είναι οι ίδιοι, που θα εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα-λαίλαπα, για το οποίο δεν ζήτησαν καν τη γνώμη των πολιτών, τους οποίους ήδη έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση.
Είναι οι ίδιοι άνθρωποι, που αποδείχθηκαν εντελώς ανίκανοι να εφαρμόσουν το πρώτο πρόγραμμα… Πως θα εφαρμόσουν το δεύτερο, που είναι πιό σκληρό και εξαιρετικά δύσκολα θα υλοποιηθεί;
 
Ισως, όταν διαβάζετε αυτές τις γραμμές, ο διορισμένος πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί που τον στηρίζουν, να έχουν αποδεχθεί το νέο Μνημόνιο. Είναι δικαίωμά τους να κάνουν ό,τι θέλουν όταν αφορά τους ίδιους και τα δικά τους παιδιά. Ομως, δεν έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα να επιβάλλουν στον ελληνικό λαό, ένα πρόγραμμα που θα απέρριπταν όλοι οι ηγέτες και οι λαοί του κόσμου.
 
Εάν ο κ. Παπαδήμος και οι πολιτικοί αρχηγοί που τον εγκατέστησαν στο Μέγαρο Μαξίμου είναι τόσο βέβαιοι για το πρόγραμμα-τερατούργημα των δανειστών, ας το θέσουν σε Δημοψήφισμα. Είμαι βέβαιος ότι παρά τους εκβιασμούς και τις απειλές, ο σοφός ελληνικός λαός θα αρνηθεί να αυτοκτονήσει…
 

1 σχόλιο:

Καραγκιοζ Μπερντες είπε...

Καλα ρε συντεκνε ,εκανες ολο αυτο το ψαχτηρι, για να πεις οτι μας ζηλευουνε οι κουτοφραγκοι?το ξερουμε δα ,οτι ζηλευουνε τη λεβεντια μας, το ξερουμε οτι το ΜΙΤ παιρνει μονο αποτυχημενους και βλακες που δεν μπορουνε να μπουνε στο τιμημενο και υπο συνεχη καταληψη ελληνικο μπουρδελο πανεπιστημιο.εεεε και το ξερουμε πια ,οτι οποιος δεν παει φανταρος ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΥΛΟΙ ΒΛΑΚΕΣ,ΕΝΩ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΞΟΥΡΑΦΙΑ ΜΟΝΑΧΑ.
ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΑΚΑΝΕΣ ΟΥΛΑ ΣΩΣΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΠΑΣ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ?ΤΙ ΔΙΑΒΟΛΟ ΣΤΕΙΛΑΝΕ ΤΟΝ ΒΛΑΚΑ ΑΠ ΤΟ ΜΙΤ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ? ΕΣΕΝΑ ΠΩΣ ΣΕ ΞΕΧΑΣΑΝΕ? ΤΕΤΟΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΕΚΑΝΕΣ , ΟΛΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΤΕΒΑΣΕΣ, ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΛΟΠΑΙΔΑ, ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ UFO ΣΤΟΝ ΞΥΠΝΟ ΤΟΥ, ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΜΕ ΤΣΙ ΠΕΘΑΜΜΕΝΟΥΣ. ΤΙ ΤΑ ΘΕΣ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ, ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΡΑΣ ΑΒΕΡΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΑ ΚΑΙ ΑΕΡΑ ΠΑΤΕΡΑ.ΑΝΤΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ,ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΜΟΝΑΧΟΣ ΣΟΥ.ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΓΚΗ ΕΣΥ, ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΝΑΝ ΚΑΛΑ,ΟΛΑ ΤΑ ΣΦΑΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΒΙΔΩΝΕΙ ΑΜΑ ΞΕΛΑΣΚΑΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΒΙΔΑ.