Αναλύσεις! Αποκαλύψεις! Πρόσωπα! Διαβάστε πρώτοι εδώ!...και αποκλειστικές ειδήσεις για Ραφήνα και Πικέρμι http://www.rpn.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική, περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή περιεχομένου του παρόντος blog με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφισης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ

Πάντως επειδή η ποιότητα ζωής αφορά και τα ζητήματα - επιπτώσεων εκ του αεροδρομίου, είναι ευκαιρία να πούμε στους δημότες και ειδικά στον Δήμαρχο, ένα μπράβο για τον σθεναρό τρόπο διαπραγμάτευσης στο θέμα της διεκδίκησης των ανταποδοτικών εκ του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.
ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΛΑΚΑ. Ακούστε τι λέει το πραγματικό ρεπορτάζ. Ο μόνος δήμος που διαπραγματεύτηκε σθεναρά την υπέρογκη αμοιβή του 7 % (δηλ. έως 35.000.000 ευρώ) που ζήτησε αρχικά η δικηγορική εταιρεία ήταν ο Δήμος Ραφήνας - Πικερμίου, με πρόταση του Δημάρχου στο Δημ. Συμβούλιο για ακύρωση της αρχικής απόφασης. Αμέσως μετά την αντίδραση του Δημάρχου η δικηγορική εταιρεία (που πληροφορήθηκε αμέσως τις προθέσεις του), κατέβασε την αμοιβή στο 2,5 % (δηλ. έως 12.500.000 ευρώ), οπότε και οι υπόλοιποι 4 δήμοι τροποποίησαν τις συμφωνίες που ήδη είχαν υπογράψει, και από το 7 % τις κατέβασαν στο 2,5 % και με οροφή έως 2.100.000 ευρώ, χωρίς δικαστικές δαπάνες των δήμων. Μπράβο στον Δήμαρχο που δεν υπάκουσε στις εκβιαστικές πιέσεις ημετέρων και ορισμένων της αντιπολίτευσης (βλ. πρόσφατα διλήμματα Πιστικίδη), με υπονοούμενα ότι δήθεν ο Δήμος Ρ-Π θα μείνει έξω από τα αντισταθμιστικά και άλλες σάλτσες, που μόνο τη δικηγορική εταιρεία ωφελούν. Έτσι γίνεται η διαπραγμάτευση κύριοι στα οικονομικά θέματα. Όχι σαν κάποιους που δέχονται όποια αμοιβή ζητήσουν οι "εργολάβοι". Μπορεί να δυσαρεστήθηκαν οι κ.κ. Δήμαρχοι Παιανίας, Σπάτων Αρτέμιδας, Κρωπίας και Μαρκοπούλου, με τις επιστολές που τους βομβάρδισε ο Χριστόπουλος, με την προσφυγή του στο Ελεγκτικό Συνέδριο, αλλά έτσι έπρεπε να γίνει. Τώρα μετά τις πιέσεις που ο ίδιος ανταπόδωσε με επιτυχία, μπορεί με σαφώς μικρότερη αμοιβή του 2,5 % να υπογράψει ανάθεση στο δικηγορικό γραφείο, χωρίς δικαστικά έξοδα για τον Δήμο Ρ-Π, ακόμα και στην περίπτωση που οι δικαστικοί αγώνες αποβούν άκαρποι, τηρώντας όπως λέει τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος.
Μπράβο όμως και στην πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Ρ-Π που με απόφασή του είχε πριν πολλούς μήνες εγκρίνει το πλαίσιο αυτών των κινήσεων του Δημάρχου, κ. Χριστόπουλου. Οι άλλοι όμως Δήμοι τι έκαναν; Απλά σιγόνταραν επιθέσεις και εκβιαστικά – υπονομευτικά δημοσιεύματα κατά της Ραφήνας για να ενδώσει στα εκβιαστικά διλήμματα. Όμως όπως μαθαίνουμε από δημοσιογραφικές πηγές, ο Χριστόπουλος δεν σταματάει εδώ. Ήδη ετοιμάζει συνολική μελέτη για τις διεκδικήσεις και από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, σε ότι αφορά στο Δήμο του.
Αυτή είναι η αλήθεια και την αναφέρω εδώ γιατί έχει να κάνει με την ποιότητα ζωής.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι τώρα μία -δύο εβδομάδες και...
Όταν έρχεσαι προς Ραφήνα από την Χρυσοστόμου Σμύρνης και μπαίνεις στην Αραφήνος, υπήρχε στην αρχή ένας τράκτορας με ρυμούλκα γεμάτη τούβλα, στη συνέχεια γίναν 2 οι ρυμούλκες, στη συνέχεια δύο και οι τράκτορες. Προφανώς εκεί ξεκίνησε ένα parking γαι ρυμούλκες, φορτηγά και τράκτορες!! Οι τράκτορες και οι ρυμούλκες φαίνονται αμετακίνητες.
Ο δρόμος δεν είναι και ο φαρδύτερος του κόσμου, εκτός του ότι στο σημείο που παρκάρουν είναι πολύ επικίνδυνο για αυτούς που παίρνουν στροφή!
new parking in town!!!!!!

Καραγκιοζ Μπερντες είπε...

δηλαδης συντεκνοι τσι χαλασε την μανεστρα ,ο ντοτορος?Γιαυτο βγηκε το μπιστικοπουλο,να μας πει τι ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΓΚΟΥΒΕΡΝΑΓΕ?
ΜΩΡΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΣ .....ΟΠΟΙΟΝ ΒΟΥΛΕΤΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΟΥ.ΤΙ ΤΑ ΘΕΣ ΒΡΕ ΜΠΙΣΤΙΚΕ,ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ,ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΚΟΙΝΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΙ ΤΟΥ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΚΡΑΣΙ.Γυρευοντας πας,φιρι φιρι
να το πινεις το ποτηρι
αφου ζαλιζει το ερμο,και ταρακουνιεται περα δωθε
δεν το θωρας?
η περμενεις να πεσει
και να στρωθεις στην καρεκλα?
ΓΕΡΑΣΕΣ ΩΡΕ ΚΑΙ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕΣ
ΠΡΩΤΑ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΚΑΘΙΣΕ.