Αναλύσεις! Αποκαλύψεις! Πρόσωπα! Διαβάστε πρώτοι εδώ!...και αποκλειστικές ειδήσεις για Ραφήνα και Πικέρμι http://www.rpn.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική, περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή περιεχομένου του παρόντος blog με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφισης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Πάει χάλασε ο κόσμος!

... και να σκεφτείς ότι στη Βιέννη και στο δρόμο που περπατάς υπάρχουν κανόνες που πρέπει να εφαρμόσεις, αλλά ...
 
Χωρίς έρευνα περιβαλλοντικών επιπτώσεων επεκτάθηκε το αεροδρόμιο της Βιέννης
Λήψη μέτρων ζητά ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής Νικηφόρος Διαμαντούρος
Ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής, ύστερα από καταγγελίες που υπέβαλαν στο γραφείο του είκοσι επτά περιβαλλοντικές οργανώσεις της Αυστρίας, πραγματοποίησε έρευνα και διαπίστωσε ότι, πράγματι, οι συνεχείς επεκτάσεις που έγιναν στο αεροδρόμιο της Βιέννης στην Αυστρία, πραγματοποιήθηκαν χωρίς προηγουμένως να υπάρξουν οι προβλεπόμενες μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Ο κ. Διαμαντούρος κάλεσε σήμερα από το Στρασβούργο την Επιτροπή να διεξάγει επείγουσα έρευνα για το θέμα, προκειμένου να διορθωθούν οι περιβαλλοντικές παραβιάσεις από την επέκταση του αεροδρομίου της Βιέννης.
Αποφάσισε δε να υποβάλλει ειδική έκθεση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, γι' αυτό το θέμα, δεδομένου ότι, όπως υποστηρίζει, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέλειψε να ενεργήσει σύμφωνα με τις υποδείξεις του Διαμεσολαβητή, παρά το γεγονός ότι οι πράξεις των επεκτάσεων στο αεροδρόμιο της Βιέννης, συνιστούσαν παραβίαση των κανόνων του κοινοτικού δικαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: