Αναλύσεις! Αποκαλύψεις! Πρόσωπα! Διαβάστε πρώτοι εδώ!...και αποκλειστικές ειδήσεις για Ραφήνα και Πικέρμι http://www.rpn.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική, περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή περιεχομένου του παρόντος blog με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφισης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Οι παλιές αγάπες δεν πεθαίνουν...

Μ. Αλέξανδρος Ηράκλειας - Προοδευτική Νεολαία 0 - 1 

Χρειάστηκε το ημερολόγιο να δείξει Κυριακή 24 Ιουνίου 2012 και η "Προο" να ταξιδέψει στα Τρίκαλα για να δώσει τον πιο κρίσιμο αγώνα στην σύγχρονη ιστορία της όμως έστω κι έτσι το αποτέλεσμα ήταν το επιθυμητό και ο "Φοίνικας" θα "πετάει" και την επόμενη χρονιά στον νότιο όμιλο της Γ' Εθνικής.

Μετά από ένα κουραστικό ταξίδι στην πόλη των Τρικάλων οι περίπου 400 "βισσινί" φίλαθλοι που ακολούθησαν την ομάδα είχαν να αντιμετωπίσουν μονάχα την αφόρητη ζέστη μιας και οι υποστηρικτές του τυπικά γηπεδούχου Μέγα Αλέξανδρου Ηράκλειας δεν ήταν περισσότεροι από 30. Αυτομάτως ο παλμός και το κλίμα στις εξέδρες θύμιζε εντός έδρας παιχνίδι και το σύνθημα "Παίζουμε στον Κορυδαλλό..." δεν άργησε να ακουστεί με την άφιξη της κύριας μάζας των οργανωμένων στο γήπεδο μισή ώρα πρίν την έναρξη του αγώνα.
Από τα πρώτα λεπτά η "Προο" κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο παίρνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας όμως στην πρώτη αξιόλογη φάση του αγώνα στο 13' ο Ερρίκος έχασε τρομερή ευκαιρία σε τετ α τετ, μετά από κάθετη μεταβίβαση του Λύγκου, στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι. Ακολούθησε μια "κομπίνα" σε φάουλ στα αριστερά όμως ο διαιτητής "είδε" επιθετικό φάουλ στον τερματοφύλακα της Ηράκλειας με την φάση να σταματάει εκεί και την μπάλα να καταλήγει αμέσως μετά χωρίς αποτέλεσμα στα δίχτυα. Η Προοδευτική συνέχισε να πιέζει με την μπάλα να καταλήγει συχνά σε κόρνερ ύστερα από επεμβάσεις των αμυντικών της Ηράκλειας όμως δεν κατάφερε να ανοίξει το σκόρ αφού στο 17' η κεφαλιά του Σούφλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια όπως και το σούτ του Λύγκου στο 33' ο οποίος πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του για να δεί το σουτ του από τα δεξιά να καταλήγει άουτ με τον Καλαϊτζίδη να έχει κι αυτός ένα μακρινό άστοχο σουτ στην επόμενη φάση. Ο αρχηγός της "Προο" είχε δεί τον Κούμη να διώχνει την μπάλα στην απευθείας εκτέλεση φάουλ που επιχείρησε στο 22' ενώ στο 45' η ασσίστ του Λύγκου στον Σούφλα βρήκε σε ετοιμότητα τον αντίπαλο τερματοφύλακα που απομάκρυνε την μπάλα πρίν καταλήξει στα δίχτυα με τον Σάμιο να αστοχεί στην επαναφορά στέλνοντας στα αποδυτήρια τις δύο ομάδες στην τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους.
Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου στο 47' ο Ερρίκος βρέθηκε πάλι τετ α τετ ύστερα από πάσα του Αλεξίου όμως ο οπισθοφύλακας της "Προο" δεν τα κατάφερε ούτε αυτή τη φορά αφού ο Κούμης έδιωξε την μπάλα. Μια ακόμη απόκρουση στο ενεργητικό του είχε ο πρωταγωνιστής της Ηράκλειας όταν στο 58' ο Καλαϊτζίδης σούταρε αλλά ο τερματοφύλακας απομάκρυνε τον κίνδυνο. Από εκεί και έπειτα ήταν η σειρά των Σερραίων να πάρουν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και να προσπαθήσουν να αναπτυχθούν όμως ένα σουτ του Μουτίδη στο 61' δεν ανησύχησε καθόλου τον Ζήνωνος ο οποίος είδε το σουτ του Τσεμπερίδη στο 67' να κοντράρει και να καταλήγει δίπλα από τα δοκάρια του για να μπλοκάρει σταθερά στο 71' ένα εκτός περιοχής σουτ του Δελημπάση. Αυτό το δεκάλεπτο ήταν και το μοναδικό που φάνηκε να μην έχει τον έλεγχο του αγώνα η Προοδευτική που απάντησε άμεσα στο 73΄ με ένα άστοχο μακρινό σουτ του Σάμιου. Όπως ήταν αναμενόμενο το άγχος είχε κάνει αισθητή την εμφάνιση του στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα με την Ηράκλεια να αμύνεται και να επιδιώκει να οδηγηθεί ο αγώνας στην παράταση και την "Προο" να ψάχνει το χρυσό γκολ που θα της χάριζε την νίκη. Η είσοδος του Μπερνιδάκη αντί του μοιραίου Ερρίκου στο 75' φάνηκε να προβληματίζει τους αμυντικούς  της Ηράκλειας που φαινόντουσαν αρκετά κουρασμένοι κι έτσι με πρωτοβουλίες από την αριστερή πτέρυγα η Προοδευτική προσπαθούσε να δημιουργήσει κινδύνους. Λυτρωτής για τους "βυσσινί" ήταν ο αρχηγός τους Καλαϊτζίδης στο 83' όταν δέχθηκε την σέντρα από τα αριστερά από τον Μπερνιδάκη και αφού "κατέβασε" ψύχραιμα την μπάλα στο ύψος του πέναλτι έκανε το συρτό σουτ στέλνοντας την στα δίχτυα του Κούμη που την άγγιξε αλλά δεν κατάφερε να την διώξει σε κόρνερ. Τα επόμενα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα πλέον μιας και οι κουρασμένοι ποδοσφαιριστές της Ηράκλειας δεν κατάφεραν να απειλήσουν και οι αντίστοιχοι της Προοδευτικής κράτησαν εύκολα την νίκη μέχρι το τελικό σφύριγμα του Τρικαλινού διαιτητή Γρατσάνη που είχε μια αρκετά καλή και ακριβοδίκαιη παρουσία μαζί με τους βοηθούς του στον αγωνιστικό χώρο.
Τέλος καλό όλα καλά λοιπόν για την Προοδευτική που από του χρόνου μπορεί να βλέπει πιο αισιόδοξα το μέλλον της στην κατηγορία ελπίζοντας η φετινή περιπέτεια να της γίνει μάθημα και να αποφύγει παρόμοιες εμφανίσεις και παρουσίες κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος που την ανάγκασαν να αγωνιστεί σε αγώνα μπαράζ για να εξασφαλίσει την παραμονή της.
* Ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους μας αξίζουν όσοι οπαδοί μέσω του Συνδέσμου Φιλάθλων Προοδευτικής έκαναν τα πάντα ολόκληρη την εβδομάδα για να πραγματοποιηθεί η οργανωμένη εκδρομή στα Τρίκαλα καθώς και ο χορηγός της ομάδας μας Α. Τσαουσάκης που ανέλαβε ολοκληρωτικά τα έξοδα της μετακίνησης και των εισιτηρίων για να βρεθεί ο κύριος όγκος των οπαδών στις εξέδρες.
** Μπράβο σε όλους τους ηρωϊκούς φιλάθλους που παρά την ζέστη και κάθε εμπόδιο έκαναν μια εξαντλητική μονοήμερη εκδρομή για να στηρίξουν την ομάδα και να την οδηγήσουν στην νίκη γυρνώντας χαρούμενοι μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα στην βάση τους. Είναι άκρως συγκηνητικό που ανάμεσα μας ήταν πολλοί μεγαλύτερης ηλικίας φίλαθλοι της Προοδευτικής και μακάρι αρκετοί νεότεροι να παραδειγματιστούν από αυτό και να συνεχίσουν ακόμα περισσότεροι αυτή την παράδοση στις επόμενες εκτός έδρας εκδρομές με μεγαλύτερη συμμετοχή.
*** Καλή συνέχεια στην καριέρα όσων ποδοσφαιριστών αποτελέσουν παρελθόν από το σωματείο και χθές ήταν η τελευταία τους παρουσία με την φανέλα της Προοδευτικής. Τους ευχαριστούμε για όσα όμορφα μας πρόσφεραν αυτή την χρονιά όμως ως φίλαθλοι είχαμε και θα έχουμε περισσότερες απαιτήσεις από αυτούς από την αμέσως επόμενη χρονιά μιας και η παρουσία τους (με εξαίρεση λιγοστών ποδοσφαιριστών) στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρωταθλήματος δεν ήταν η επιθημητή. Σίγουρα η Προοδευτική αξίζει να ζήσει μεγαλύτερες στιγμές κι όχι να αγωνίζεται για την παραμονή της...
**** Μακάρι την επόμενη χρονιά να δούμε ένα διαφορετικό πρόσωπο από την ομάδα και να επανέλθει στο δρόμο των επιτυχιών. Προοδευτικάρα στα δύσκολα... γιατί η χρονιά ήταν εξαιρετικά δύσκολη για όλους μας. Καλό καλοκαίρι...


Πηγη : http://www.prooinside.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: