Αναλύσεις! Αποκαλύψεις! Πρόσωπα! Διαβάστε πρώτοι εδώ!...και αποκλειστικές ειδήσεις για Ραφήνα και Πικέρμι http://www.rpn.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική, περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή περιεχομένου του παρόντος blog με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφισης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Η έγκαιρη πληροφόρηση σήμερα είναι συνώνυμη με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και το διαδίκτυο. Βέβαια όπως κάθε πηγή πληροφόρησης αξιολογείται, έτσι και στο διαδίκτυο τα εκατομμύρια portals, sites, blogs… πρέπει να περαστούν απο κόσκινο, πριν αξιολογηθούν ως αξιόπιστες και σωστές πηγές πληροφόρησης. Και καλά για τους ενήλικες που οι περισσότεροι – θεωρώ ότι  – έχουν την κρίση, τι γίνεται όμως με τα παιδιά;

Το διαδίκτυο, δυστυχώς  κρύβει πολλούς και πραγματικούς κινδύνους για ένα ανυποψίαστο παιδί. Είναι λοιπόν,  πολύ σημαντικό οι γονείς και όλοι όσοι έχουν την ευθύνη να επιβλέπουν τα παιδιά, να γνωρίζουν τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματα και τους κινδύνους που έχει το διαδίκτυο, όπως επίσης  και οι διάφοροι τρόποι επικοινωνίας που μπορούν να γίνουν μέσω του. 
Όχι μόνο εγώ αλλά και οι περισσότεροι γονείς όπως διδάσκουμε τα παιδιά μας να μη μιλούν με άγνωστους, να μην ανοίγουν την πόρτα σε άγνωστους εάν είναι μόνα στο σπίτι και να μην δίνουν πληροφορίες σε άγνωστα άτομα όταν τηλεφωνούν στο σπίτι μας, έτσι αφιερώνουμε και χρόνο προκειμένου να τα καθοδηγήσουμε για το σωστό τρόπο «χρήσης» του διαδικτύου και εμπειρικά τους μεταφέρουμε κάποια βασικά μέτρα προφύλαξης ,όπως να μην συνομιλούν με αγνώστους, να μην δίνουν πληροφορίες σε αγνώστους που βρίσκονται στις ίδιες ομάδες συζήτησης, να μην δέχονται να συναντήσουν κάποιον άγνωστο που γνώρισαν μέσω διαδικτύου και άλλα πολλά, αλλά όπως είπα εμπειρικά.
Υπάρχει όμως και ο σωστός, ο επιστημονικός τρόπος αντιμετώπισης των κινδύνων του διαδικτύου και γι’ αυτό τον τρόπο θα ενημερωθούμε στην ημερίδα που συνδιοργανώνουν ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αν. Αττικής και γνωστή εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.
Στην ενημέρωση που θα γίνει την Πέμπτη 28 Ιουνίου στις 18:30  στο ξενοδοχείο «ΑΥΡΑ» στη Ραφήνα όλοι οι γονείς μπορούν να έχουν άμεση, ξεκάθαρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση σχετικά με τις απεριόριστες δυνατότητες του διαδικτύου, αλλά και το πώς μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους να το χρησιμοποιούν με ασφάλεια.

Σας περιμένω λοιπόν στην ενημέρωση -η οποία απευθύνεται κυρίως σε γονείς και εκπαιδευτικούς- προκειμένου να  ενημερωθούμε,  για τις προκλήσεις με τις οποίες μπορεί να έρθουμε αντιμέτωποι εμείς οι ίδιοι, αλλά και το παιδί μας, κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο, όπως είναι τα ενοχλητικά μηνύματα, η κακόβουλη επικοινωνία, ο διαδικτυακός εκφοβισμός και το παράνομο/παραπλανητικό περιεχόμενο.Να ενημερωθούμε για το πώς μπορούμε να ρυθμίσουμε τον έλεγχο πρόσβασης στο διαδίκτυο και πολλά άλλα.Το διαδίκτυο είναι για όλους μας χρήσιμο, μόνο όταν είναι ασφαλές.
Παύλος Μπατάλης
Δημ. Σύμβουλος – Πρόεδρος Δ.Ο.Π.Α.Π

Δεν υπάρχουν σχόλια: