Αναλύσεις! Αποκαλύψεις! Πρόσωπα! Διαβάστε πρώτοι εδώ!...και αποκλειστικές ειδήσεις για Ραφήνα και Πικέρμι http://www.rpn.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική, περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή περιεχομένου του παρόντος blog με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφισης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Τυχαίο; Δεν νομίζω!

Οι σχέσεις Ελλάδας και Αιγύπτου ήταν ανέκαθεν θερμότατες.  Οι λαοί τρέφουν βαθιά αμοιβαία αγάπη, ιδιαίτερα οι άραβες προς εμάς, από την αρχαιότητα, αναγνωρίζοντας στα φύλα μας τα προσόντα της μαθηματικής και φιλοσοφικής σκέψης σε επίπεδο παγκόσμιων ιδρυτών πολιτισμού.
Η πορεία δε του Μεγ. Αλεξάνδρου στη γη τους, άφησε ανεξίτηλα σημάδια λατρείας. Pord Said - Αίγυπτος : Είναι το μεγάλο λιμάνι του, και η βόρεια είσοδος του μεγάλου καναλιού των 168 χιλιομέτρων .Δηλαδή, είναι η είσοδος από την Μεσόγειο θάλασσα που μέσω του καναλιού περνάει στην Ερυθρά θάλασσα.
 
Πόσο τυχαίο είναι; 
O αναγραμματισμός της λέξεως Said δίδει τη λέξη Dias = Δίας  (Διαβάστε το ανάποδα) Suez - Αίγυπτος : Eίναι μια πόλη 500.000 κατοίκων περίπου στη βόρεια ακτή του κόλπου του Suez, και στηννοτιο-ανατολική πλευρά της Μεσογείου. Είναι η αρχή του μεγάλου καναλιού, την περίφημη διώρυγα του Suezη οποία ενώνει την Μεσόγειο με την Ερυθρά θάλασσα. Το κανάλι άνοιξε το 1869 και επηρέασε δραματικά το
παγκόσμιο εμπόριο.

Πόσο τυχαίο είναι;
Ο αναγραμματισμός της λέξεως Suez δίδει τη λέξη Zeus = Ζευς (ήτοι Ζεύξις, δηλαδή διώρυγα) (Διαβάστε το ανάποδα) Assuan - Αίγυπτος : Νότια, κατά μήκος του Νείλου βρίσκεται το τιτάνιο φράγμα του Ασσουάν, ένα θαύμα μηχανικής
από το οποίο καλλιεργούνται εκατομμύρια γόνιμα στρέμματα της Αιγύπτου και αποτρέπονται οι πλημμύρες.
Υδροηλεκτρικώς παράγει το 50% των ηλεκτρικών αναγκών της χώρας. κ. α. πολλά.
 
Πόσο τυχαίο είναι;
Ο αναγραμματισμός της λέξεως Assuan δίδει τη λέξη Naussa όπερ σημαίνει:  Nαυς, πλοίο, ταξίδι, επικοινωνία, ύδατα, κιβωτός, κ.λ.π. (Διαβάστε το ανάποδα) 
Υπενθυμίζεται χάριν μαγικότητας του μύθου, ότι οι άραβες διαβάζουν από δεξιά προς αριστερά.
 
Γ.Λ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλα τι μακακιες ειναι αυτες? ρε ΚΜ βαζεις τετοια αρθρα...τον ελληνισμο τον ξεσκισανε το '50 οι εκει αδελφοί μας αιγυπτιοι...πατε καλα ρεεεε


ΖΟΡΡΟ

Unknown είπε...

ΚΜ είπε...
Συμφωνώ. Είχα τη τύχη ως μαθητής της α' γυμνασίου 1971-72 να ασχοληθώ ελάχιστα με την κωπηλασία στον Όμιλο Αιγυπτιωτών στον Πειραιά και είχα ακούσει πολλές ιστορίες για το πως ανάγκασε η Αιγυπτιακή Κυβέρνηση τους Έλληνες να εγκαταλείψουν την Αίγυπτο. Πάντως αργότερα που διάβασα και κάποια βιβλία κατάλαβα ότι ήταν παραμύθι ότι τους Ελληνες, από την Αίγυπτο, τους έδιωξε ο Νάσερ. Διότι όπως διάβασα κανένας στην Αίγυπτο δεν θέσπισε νόµους ή διατάγµατα µε σκοπό να φύγουν. Ίσως με το πέρασμαα του χρόνου και επειδή πλέον η οικονοµική-πολιτισµική εξουσία πέρασε απο τα χέρια των Ελλήνων στους Αιγύπτιους και οι Ελληνες έχασαν πολλά προνόμια, ίσως γι' αυτό έφυγαν. Μάλιστα στις αρχές του 60 η μητέρα Ελλάδα φαινόταν να μπαίνει σε πορεία ανάπτυξης και είναι και αυτός ένας λόγος που οι Αιγυπτιώτες ήρθαν στην Ελλάδα.

Να μην ξεχνάμε άλλωστε ότι πολλοί μεγάλοι ευεργέτες της Ελλάδας ήρθαν απο Αίγυπτο ή για να το πω καλύτερα δημιούργησαν περιουσίες στην Αίγυπτο και κατόπιν προσέφεραν ευεργεσίες στην Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

Τα 2 παραδείγματα που παραθέτει το κείμενο είναι ελάχιστα για να οδηγήσουν σε συμπέρασμα. Με τόσο μικρό κείμενο δεν μπορεί να αναρωτιέται κανείς και να φθάνει στο συμπέρασμα δεν νομίζω.
Πικερμιεύς