Αναλύσεις! Αποκαλύψεις! Πρόσωπα! Διαβάστε πρώτοι εδώ!...και αποκλειστικές ειδήσεις για Ραφήνα και Πικέρμι http://www.rpn.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική, περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή περιεχομένου του παρόντος blog με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφισης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το Λαό.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
λαϊκη επιτροπη αγωνα μαραθωνα
λαϊκη επιτροπη αγωνα ραφηνασ-πικερμιου

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ.

Και μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο αμείωτη παραμένει η δράση των Λαϊκών Επιτροπών της περιοχής και των δυνάμεων του ΠΑΜΕ Υγείας για να αποτραπεί η υποβάθμιση των τοπικών δομών υγείας της περιοχής ( Κέντρο Υγείας Ν.Μάκρης, Κ.Υ Ραφήνας (πρώην ΠΝΑ).

Οι Λαϊκές Επιτροπές Αγώνα και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ήδη από το Φεβρουάριο έχουν πραγματοποιήσει πολλές κινητοποιήσεις στα Κ.Υ και στο Σισμανόγλιο, καθώς θεωρούμε ότι ο αγώνας για αξιοπρεπή και Δωρεάν Πρωτοβάθμια Περίθαλψη είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για τους κατοίκους της περιοχής, ιδιαίτερα τώρα που η κρίση και οι αντιλαϊκές πολιτικές επιφέρουν νέα βάρη στην υγεία του λαού.
Συγκεκριμένα το απόγευμα της Δευτέρας, 20-8-2012 στο χώρο του πρώην ΠΝΑ μέλη των Λαϊκών Επιτροπών Ραφήνας–Πικερμίου και Μαραθώνα της ΟΓΕ, καθώς  και υγειονομικοί του ΠΑΜΕ παρενέβησαν στην συνάντηση της προέδρου του Σισμανογλίου με υπηρεσιακούς παράγοντες που θα συζητούσαν για την λειτουργία των Κέντρων Υγείας Ραφήνας και Ν. Μάκρης. Οι εκπρόσωποι των Λαϊκών Επιτροπών διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την κοροϊδία και  συνέχιση της υποβάθμισης των θεμάτων της υγείας της περιοχής που σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα έχει ότι αν και βρισκόμαστε στο τέλος του καλοκαιριού οι προσλήψεις επικουρικών γιατρών για τα Κέντρα Υγείας της περιοχής δεν έχουν ακόμα πραγματοποιηθεί, παρά τις υποσχέσεις
Τι υποσχέθηκαν οι αρμόδιοι : Η πρόεδρος του Σισμανογλίου π.χ. από τον Φεβρουάριο έως σήμερα, ως εντολοδόχος των κυβερνήσεων, υπόσχεται λύσεις και προσλήψεις για την κάλυψη των αναγκών και για την αναβάθμιση της λειτουργίας των Κέντρων Υγείας ...
Η πραγματικότητα για τα Κέντρα Υγείας Ραφήνας – Ν. Μάκρης είναι: Το Κ.Υ. Ν. Μάκρης είναι σε λειτουργία κάθε μέρα μέχρι τις 2.00μμ, λες και είναι εμπορικό μαγαζί , εφημερεύει σε 24 βάση μόνο Τετάρτη και Κυριακή. Η δήθεν αναβάθμιση του πρώην ΠΝΑ και η υπόσχεση ότι το Κ.Υ Ραφήνας θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση με στελέχωση προσωπικού και εξοπλισμού ή η δήθεν στάθμευση κινητής καρδιολογικής μονάδας στο χώρο από τις αρχές καλοκαιριού έχουν μείνει στα λόγια.
Ταυτόχρονα, παρόλο που η αρμόδια Πρόεδρος δήλωσε άγνοια, ακόμα και για την πρόσληψη γιατρών από ΜΚΟ στα Κ.Υ. Ραφήνας και Ν. Μάκρης  για πέντε μήνες και με άθλιους όρους εργασίας, λίγες μέρες νωρίτερα είχε δοθεί άδεια για την επόπτευση του χώρου του Κ.Υ Ραφήνας σε εκπροσώπους της σχετικής για τις προσλήψεις ΜΚΟ, «Ρηξικέλευθος». 
Αλήθεια, τι φοβήθηκαν οι υπεύθυνοι και προσπάθησαν να εμποδίσουν την είσοδο στους αγωνιστές των Λαϊκών Επιτροπών τη Δευτέρα 20-8-2012, ενώ ερμητικά έκλεισαν τις πόρτες το μεσημέρι της Τετάρτης 22/8/12, όταν το χώρο του Κ.Υ Ραφήνας επισκέφτηκε η εκπρόσωπος του υφυπουργού υγείας κ. Σαλμά;
Τι θέλουν να κρύψουν οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης από τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της περιοχής;
Την ίδια στιγμή από ορισμένα κομματικά και συνδικαλιστικά στελέχη της τρικομματικής κυβέρνησης  γίνεται προσπάθεια της διάσπασης του μετώπου των κατοίκων της περιοχής και των εργαζομένων στις μονάδες υγείας. Με υποσχέσεις, απειλές, συκοφαντίες ότι οι κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται για την αναβάθμιση της υγείας θα οδηγήσουν στο οριστικό κλείσιμο των Κ.Υ. 
Το κλείσιμο μονάδων υγείας  προωθείται από καιρό από τις κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Είναι ψεύτες. Αυτό που ξέρουν οι εργαζόμενοι, οι ΕΒΕ, οι γυναίκες, οι νέοι και νέες της περιοχής είναι ότι : Οι Λαϊκές Επιτροπές Αγώνα συνεχίζουν να παλεύουν για Δωρεάν Υγεία και Πρόνοια για όλους, κατά της φοροληστείας, για τα προβλήματα της ανεργίας, για να μην μείνει κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς, για τα δικαιώματα των εργαζόμενων.
Για αυτό οι κάτοικοι οι εργαζόμενοι οι ΕΒΕ οι άνεργοι της περιοχής πρέπει να παλέψουν αποφασιστικά για:
· Να μην περάσουν τα μέτρα και αυτής της τρικομματικής κυβέρνησης για υγεία και πρόνοια   της ελεημοσύνης και ζητιανιάς.
-Την ανάπτυξη Δημόσιων Κέντρων Υγείας σε κάθε δήμο της περιοχής
· Τη λειτουργία του πρώην ΠΝΑ ως Γενικού Δημόσιου Νοσοκομείου.
· ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ τα Κέντρα Υγείας με μαζικές προσλήψεις εργαζομένων, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με επαρκή και σύγχρονο εξοπλισμό, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες όλο το 24ωρο.
-Να παρέχουν όλες τις υπηρεσίες απολύτως ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Αύγουστος 2012

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Με την "αμείωτη δράση σας" εμποδίσατε την 24ώρη λειτουργία του ΠΝΑ και καρκινοβατούν όλες οι δομές υγείας στην περιοχή Σπάτα - Αρτέμιδα-Ραφήνα-Νέα μάκρη - Μαραθώνα.
Αλλά τι να περιμένει κανείς από "επαναστάτες" όχι του περασμένου αιώνα αλλά του προ-προπερασμένου.
Το μήνυμα σας στάλθηκε στις πρόσφατες εκλογές. Πότε εσείς θα ανοίξετε τις μπουκαπόρτες να το πάρετε;
Πότε; μάλλον ποτέ.