Αναλύσεις! Αποκαλύψεις! Πρόσωπα! Διαβάστε πρώτοι εδώ!...και αποκλειστικές ειδήσεις για Ραφήνα και Πικέρμι http://www.rpn.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική, περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή περιεχομένου του παρόντος blog με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφισης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Πρό(σ)κληση προς τους Δημότες Ραφήνας-Πικερμίου

Βρήκα στο διαδίκτυο τη νέα μέθοδο που εφαρμόζει πιλοτικά ο Δήμος Κηφισιάς και αφορά τους κάδους που έχει τοποθετήσει , οι οποίοι λειτουργούν με φωτοβολταϊκά για να συμπιέζουν τα απορρίμματα εξοικονομώντας όγκο. 

Η ενέργεια που συσσωρεύουν από τον ήλιο θέτει σε λειτουργία τον συμπιεστή που διαθέτουν. Με αυτόν τον τρόπο, ο κάδος αργεί να γεμίσει, και το κυριότερο, δεν ξεχειλίζει. Αποφεύγονται, έτσι, η ρύπανση και η αντιαισθητική εικόνα υπερχειλισμένων κάδων που περιβάλλονται από σκουπίδια πεσμένα στο έδαφος.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το σύστημα αυτό μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Σήμερα όμως θα σταθώ σε κάτι άλλο πιο σημαντικό. 

Με μια περιπλάνηση στο διαδίκτυο , βρίσκω δεκάδες άλλους δήμους που όλο και κάτι νέο καινοτόμο εφαρμόζουν στο Δήμο τους και συγκρίνω το Δήμο μας με τους άλλους. Και επειδή δεν θέλω να είμαι άδικος συγκρίνω και την οικονομική τους κατάσταση. 

Εξαιρουμένης της Ανάβρας Καρδίτσης , λίγο πολύ όλοι οι Δήμοι βράζουν στο ζουμί τους. Αναλογικά  έχουν τα ίδια έσοδα, η διαφορά τους όμως είναι στη διαχείριση, τα έξοδα και κυρίως στους ανθρώπους που στελεχώνουν το επιτελείο του Δημάρχου. 

Δυστυχώς στους περισσότερους Δήμους υπάρχουν άνθρωποι δίπλα απο το Δήμαρχο που ασχολούνται με το "Δος ημίν σήμερον" και να ικανοποιήσουμε το ρουσφετάκι, της κυρά Παναγιώτας και του μπαρμπά Μήτσου και να πάμε να αλλάξουμε άμεσα μια καμμένη λάμπα ή να πάρουμε το κάδο σκουπιδιών απο τη πόρτα τους και να τον πάμε πιο κάτω στο άδειο οικόπεδο και θα δούμε τι θα γίνει όταν χτιστεί.

Έτσι δεν πάει μπροστά ο Δήμος.

Γιατί πάντα να διαβάζω τι κάνουν οι άλλοι Δήμοι και ποτέ να μην βλέπω ότι κάτι καινούργιο στην Ελλάδα ξεκίνησε απο τον Δήμο Ρ-Π;

Δηλαδή στους άλλους Δήμους, ξεκινώντας απο το Δήμαρχο και καταλήγοντας στο τελευταίο δημότη είναι πιο έξυπνοι απο εμάς;

Δεν νομίζω οτι είναι πιο έξυπνοι, αλλά σίγουρα είναι πιο δραστηρίοι.

Αγαπητοί φίλοι σας παρακαλώ και σας προκαλώ , ότι ιδέες έχετε, ότι διαβάζετε στο διαδίκτυο ότι εφαρμόζουν στο εξωτερικό ή στην Ελλάδα για να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών, για να ομορφύνει η πόλη, στείλτε το με μήνυμα στο blog (επώνυμα ή ανώνυμα) να το δούν και ολοι όσοι θέλουν να ασχοληθούν, να βάλουν ένα λιθαράκι - για να πάμε μπροστά - και να πάμε μετά όλοι μαζί να καταθέσουμε τη πρότασή μας επίσημα στο Δημ. Συμβούλιο. Και απο εκεί και πέρα βλέποντας αν μπορεί να εφαρμοστεί ή όχι ο καθένας θα έχει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί για την εικόνα που παρουσιάζει ο Δήμος.

Αν δεν μας αρέσει η πόλη μας και ο Δήμος μας, οι πρώτοι φταίχτες είμαστε εμείς.  

Κ.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια: