Αναλύσεις! Αποκαλύψεις! Πρόσωπα! Διαβάστε πρώτοι εδώ!...και αποκλειστικές ειδήσεις για Ραφήνα και Πικέρμι http://www.rpn.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική, περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή περιεχομένου του παρόντος blog με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφισης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Αφήστε την ΕΥΔΑΠ να παίζει το παιχνίδι της. Μην ασχολείσθε!!



Αφήστε την ΕΥΔΑΠ να παίζει το παιχνίδι της. Μην ασχολείσθε!!
Μην κοιμίζετε τον κόσμο εντασσόμενοι στο παιχνιδάκι τους. Μην τους δώσετε το άλλοθι να ρίξουν την, προαποφασισμένη μη - ικανοποίηση του αιτήματος αποχέτευσης του δήμου μας στο ΚΕΛΨ, στις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας των πειραιώτικου περιφερειακού διαμερίσματος.
Προχωρήστε σε τοπογραφική μελέτη και τεκμηρίωση χωροθέτησης δημοτικού βιολογικού καθαρισμού, σε θέση κοινά αποδεκτή από όλους τους πολίτες, με πανδημοτική και διαπαραταξιακή απόφαση. Αυτή η λύση είναι και οικονομικότερη (κόστος κατασκευής και λειτουργίας) και ποιό έντιμη και ηθική. Η ωριμότητα της συγκεκριμένης μελέτης θα είναι το μοναδικό όπλο μας, όταν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα έρθουν να επιβάλλουν το Πλατύ Χωράφι ως μοναδική λύση για το πρόβλημα.
Το μοναδικό όπλο για να συσπειρωθεί ο κόσμος στην μάχη που έρχεται..και σε αυτή την μάχη θα φανούν όλα και...όλοι!!

Χάρης Μουρκάκος
Ραφήνα

4 σχόλια:

Καραγκιοζ Μπερντες είπε...

Τι εγινε ρε θειο?Τσαμπα χαρηκα που μια βολα συμφωνανε ουλοι?Ο περασμενος ο ξεγυρισμενος,το πρωτοπαλληκαρο του,ο αλλος ο σηκω εσυ να κατσω εγω,η μανδαμ που δεν πηγε αμερικα και κλαιει,οι βατικανοι ουλοι ,καμμια δεκαρια προεδραρες και συμβουλαρες,ψηλοι, πανυψηλοι ,κοντοι, κοντυτεροι ,ταπες,πρωην και νυν και επομενοι ανωνυμοι και επωνυμοι Αραφηνιδες,τα παλληκαρια του οπλαρχηγου Σπατα Μπουα,ουλοι μαζι το αποφασισανε.ΜΟΝΟ Η ΛΕΙΨΟΚΟΥΤΑΛΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΧΕΖΕΙ .....Εμεις το σκατο εκει θα το στειλουμε,ΑΕΡΟΠΛΑΝΙΚΑ ,με αεροπλανικο κολπο σαν αυτα που κανουμε ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ και συ δεν πα να κρενεις. Αλλα λογια να αγαπιομαστε ,ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΧΕΖΟΥΜΕ.Θα πλερωσουμε ρε φιλε,κανα προστιματακι και θα κανουμε οτι συμφωναμε ουλοι 10 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.....ΤΙΠΟΤΑ ΔΗΛΑΔΗΣ....

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ Η ΑΚΟΜΑ?

Ανώνυμος είπε...

Κάποια ερωτήματα για να καταλάβω:
Γιατί το κόστος κατασκευής και λειτουργίας είναι μικρότερο του κόστους σύνδεσης (με μηδαμινό κόστος λειτουργίας);
Γιατί αποτελεί έντιμη και ηθική λύση (η λύση που προτείνουν οι άλλοι να γίνονται όλα στο πλ. χωράφι είναι εντιμότερη και ποιο ηθική;);
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι κατά τη γνώμη μου οι αποφάσεις που έχουν μάλλον ληφθεί από τους ιθύνοντες και περιμένουν να οδηγηθούμε σε πλήρη ασυνενοησία για να της εφαρμόσουν. Πράγμα που μπορεί να σκέφτεσαι και εσύ διότι, στην πρόταση σου δεν αποσαφηνίζεις αν το έργο που προτείνεις θα είναι μόνο για Ρ-Π ή θα περιλαμβάνει και άλλες περιοχές...
Μερικές λεπτομέρειες παραπάνω νομίζω δεν βλάπτουν.
Πικερμιεύς

Χάρης Μουρκάκος είπε...

Φίλε Πικερμέα.
Τοποθετείς εσφαλμένα την αντιδιαστολή.Πιθανά να φταίω και εγώ ως προς την διατύπωση.

1)Το κόστος κατασκευής και λειτουργίας τοπικού (δημοτικού)κέντρου επεξεργασίας με δημοτικό έλεγχο είναι σαφώς μικρότερο (δραματικά μικρότερο!!) από το αντίστοιχο κόστος κατασκευής και λειτουργίας διαδημοτικού ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι.
2)Έντιμο και Ηθικό είναι να δίνεις λύσεις στα προβλήματα που δημιουργείς - πόσο μάλλον όταν μπορείς - και όχι να πετάς το μπαλάκι σε άλλους.Ειδικά στο θέμα της διαχείρισης των στερεών και υγρών αποβλήτων, έντιμη και ηθική στάση είναι η τοπικότητα στην διαχείριση.
3)Αυτή ακριβώς την μεθόδευση της ΕΥΔΑΠ κατακρίνω και απορώ που οι "κεφαλές" των φορέων δεν μπορούν να την διακρίνουν.Στο κείμενό μου μιλώ για δημοτικό κέντρο επεξεργασίας αλλά μάλλον δεν το πρόσεξες.
Σ΄ευχαριστώ για το διάλογο.

Ανώνυμος είπε...

1. Έχω την εντύπωση ότι η λειτουργία δημοτικού κέντρου επεξεργασίας, δεν θα στοιχίζει δραματικά λιγότερα. Σε κανένα δήμο ανά την επικράτεια δεν έγινε οικονομία στης σταθερές δαπάνες (μισθοδοσία, πάγιος εξοπλισμός κλπ) τα τελευταία σαράντα χρόνια. Είμαι αντίθετος να το αναλάβει ο δήμος Ρ-Π, είμαι θετικός να το αναθέσει σε ιδ. Εταιρία που θα την ελέγχει όμως.
2. Δεν πετάμε κανένα μπαλάκι σε άλλους. Κινούμαστε όπως κινείται όλη η χώρα. Εφόσον η συντριπτική πλειοψηφία της πρωτεύουσας χρησιμοποιεί ΚΕΛΨ εμείς γιατί όχι; Θυμίζω ότι κατασκευάστηκε και συντηρείται από τον προυπολογισμό και αυτό. Όταν κάποτε αλλάξει η κατάσταση, δηλαδή εφόσον η κεντρική διοίκηση στραφεί προς την τοπικότητα τότε συμφωνώ να στραφούμε και εμείς. Μέχρι σήμερα η κ. Διοίκηση δεν δίνει σημασία στις τοπικές κοινωνίες και ούτε της ερωτά όταν καταστρώνει σχέδια κλπ. Παράδειγμα η Αν. Αττική. Οδήγησαν σε φοβερή πληθυσμιακή αύξηση την περιοχή χωρίς υποδομές.
3. Όταν γράφετε για δημοτικό κέντρο επεξεργασίας θέλω να αναφέρετε ρητά ότι θα αφορά ΜΟΝΟ την Ραφήνα και το Πικέρμι! Για να προλάβω μελλοντικές δήθεν «συνεργασίες» με άλλες γειτονικές περιοχές που μπορεί να αποφέρουν «έσοδα» κλπ.
Πικερμιεύς