Αναλύσεις! Αποκαλύψεις! Πρόσωπα! Διαβάστε πρώτοι εδώ!...και αποκλειστικές ειδήσεις για Ραφήνα και Πικέρμι http://www.rpn.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική, περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή περιεχομένου του παρόντος blog με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφισης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

22α Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης


Μία ημέρα πολύ σημαντική για τους Οδηγούς όχι μόνο της περιοχής μας αλλά ολόκληρου του κόσμου είναι η    22α Φεβρουαρίου.
Είναι η μέρα που γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1926 σε ανάμνηση της γέννησης του ιδρυτή του Προσκοπισμού Λόρδου Μπέϊντεν - Πάουελ (22/2/1857) και της γυναίκας του ‘Ολαβ Μπέιντεν –Πάουελ ιδρύτρια του Οδηγισμού.

Τιμάμε  δύο ανθρώπους με κοινό όραμα και μεγάλη αγάπη για τα παιδιά. Ένα όραμα που όχι μόνο εξαπλώθηκε σε όλη τη γη αλλά έμεινε και αναλλοίωτο διατηρώντας μέχρι σήμερα τις ίδιες αξίες και ιδανικά.
 Σε όλο τον κόσμο 10.000.000 παιδιά και νέοι είναι μέλη του Οδηγισμού. Στην Ελλάδα 20.000 αγόρια και κορίτσια σε 140 πόλεις μοιράζονται μοναδικές εμπειρίες μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες. Ανακαλύπτουν την αξία της κοινωνικής προσφοράς, μαθαίνουν να είναι υπεύθυνοι, να δημιουργούν ισχυρές φιλίες, να αναπτύσσουν την κριτική τους σκέψη και να βελτιώνουν τη συμπεριφορά και το χαρακτήρα τους. Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, μέσα από τις αξίες που πρεσβεύει, προσπαθεί να εμπνεύσει και να δημιουργήσει σωστές προσωπικότητες και σωστούς ανθρώπους.
Στη Ραφήνα και τώρα πια και στο Πικέρμι εδώ και 5 χρόνια προσπαθούμε όλο και περισσότερα παιδιά, χρόνο με το χρόνο, να μας γνωρίσουν και να γευτούν την ομαδικότητα, την πρωτοβουλία, το παιχνίδι, τις εκδρομές, τη ζωή στη φύση. Κάθε Σάββατο παιδιά από 5 έως 15 ετών αναλαμβάνουν δράση. Τα στελέχη μας η Νίκη και η Αντωνία στα Αστέρια, η Χριστίνα στα Πουλιά, ο Κώστα και η Μαρία στους Ναυτοδηγούς και ο Κώστας και η Μαρία στο Πλήρωμα δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για τα παιδιά. Στήριγμα στην προσπάθεια τους έχουν το Τοπικό Συμβούλιο που με τις δράσεις του προσπαθεί να καλύψει κάθε ανάγκη που προκύπτει.
Τον εορτασμό αυτής της ημέρας αλλά και την κοπή της πίττας μας πραγματοποιήσαμε στον 1ο Παιδικό Σταθμό της Ραφήνας την Κυριακή 19/2/2012 με μεγάλη επιτυχία. Τα παιδιά παρουσίασαν στιγμές από τη ζωή τους στην ομάδα, μέσα από σκετς και τραγούδια. Γονείς, φίλοι και  παιδιά διασκέδασαν και γέλασαν με την καρδιά τους.
Ευχαριστούμε θερμά τον 1ο Παιδικό Σταθμό για την φιλοξενία του αλλά και όσους παρευρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: