Αναλύσεις! Αποκαλύψεις! Πρόσωπα! Διαβάστε πρώτοι εδώ!...και αποκλειστικές ειδήσεις για Ραφήνα και Πικέρμι http://www.rpn.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική, περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή περιεχομένου του παρόντος blog με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφισης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Χωρίς σχόλια και μόνο στο www.rpn.gr

Ήμουν παρών στα σημερινά επεισόδια των εργατών των Nαυπηγείων Σκαραμαγκά στο ΥΠΕΘΑ. Σας μεταφέρω τον διάλογο που εξελίχθηκε μπροστά μου.
Υφυπουργός προς τον βουλευτή συγκεκριμένου κόμματος που συνόδευε τους εργάτες:
- Γιατί κάνετε αυτές τις καταστροφές. Δεν είχαμε κλείσει ραντεβού στις 1000; Ήμουν έτοιμος και περίμενα το προεδρίο σας. Εσείς αντί να έρθετε στην ώρα σας για να συζητήσουμε πως θα λύσουμε τα προβλήματά σας, τα σπάσατε όλα.Aντί να έρθετε στο ραντεβού σας, μπήκατε μέσα στο στρατόπεδο με βανδαλισμούς. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.
Βουλευτής προς Υφυπουργό:
- Είναι αγανακτισμένοι. Τι να κάνουμε….
Ο εν λόγω βουλευτής εμφανίστηκε επευφημούμενος από τους εργάτες και είναι φανερό ότι γνώριζε τι θα επακολουθήσει, για αυτό και ο συνοδός του τον φυγάδευσε έγκαιρα.Αυτή είναι άραγε η πολιτική του συγκεκριμένου κόμματος. Απλά να καταστρέφει, να σπάει, να δημιουργεί επεισόδια. Ερωτώ, αφού είχαν ραντεβού με την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, γιατί ενήργησαν έτσι; Η απάντηση ας δοθεί από τον καθένα μας. Όμως να κυνηγούν και να κτυπούν τους στρατιώτες, δείχνει και την \»ποιότητα\» των ανθρώπων. Τίποτα άλλο. Ευχαριστώ για την φιλοξενία και παρακαλώ γαι την ανωνυμία μου.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο εν λόγω βουλευτής μάλλον θα ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο οποίος απορρόφησε μεγάλη μερίδα του κρατικοδίαιτου ΠΑΣΟΚ, οπότε τι να κάνει; Τους αγκαλιάζει γιατί και αυτοί εκεί διατηρήθηκαν με πρόσφατο νόμο του κ. Βενιζέλου.
Το παράδοξο δε είναι, εργαζόμενοι ιδιωτικής εταιρίας, να ζητούν τα δεδουλευμένα από τον αρχηγό και να υποστηρίζονται από βουλευτή της μείζονος αντιπολίτευσης...
Αυτού του βουλευτή η ασυλία πότε θα αρθεί κ. Αλέξη;
Πικερμιεύς

Ανώνυμος είπε...

Ο συγκεκριμένος βουλευτής προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και τα ναυπηγεία είναι παλιά πληγή που δημιούργησε το ίδιο κόμμα.
Παλιά οι εργαζόμενοι συμμετείχαν στη διοίκηση των ναυπηγείων με 49% και είχαν γίνει τίγκα σε προσωπικό. Τα έβγαζαν πέρα μόνο με κρατικές εργασίες. Εργασίες που μας κόστιζαν διπλάσια από όσο θα κόστιζαν σε άλλα ναυπηγεία του ιδιωτικού τομέα. Μετά ο Βαγγέλης ψήφισε νόμο για να τους κατοχυρώσει υποχρεώνοντας το δημόσιο να τους αναθέτει εργασίες. Σε όλα αυτά συμφωνούσε ο κ. Κουρουπλής. Η χώρα συνέχισε να δανείζετε με επαχθείς όρους για να πληρώνει τα ναυπηγεία και ένα σωρό αντίστοιχες απατεωνιές.
Η ΕΕ όμως τους επιδίκασε προστιμο 500 εκατ. για της παράνομες επιδοτήσεις και αναθέσεις. Οπότε δεν μπορούν να βγουν στην αγορά και να συνεργαστούν με ιδιώτες.
Τώρα ο βουλευτής και οι εργαζόμενοι, θέλουν να φορτώσουν το κόστος στους φορολογούμενους. Δεν πρέπει να περάσει αυτή η άποψη.
Πικερμιεύς