Αναλύσεις! Αποκαλύψεις! Πρόσωπα! Διαβάστε πρώτοι εδώ!...και αποκλειστικές ειδήσεις για Ραφήνα και Πικέρμι http://www.rpn.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική, περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή περιεχομένου του παρόντος blog με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφισης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Ποιός είπε ότι οι μαθητές είναι ανώριμοι;Κια για να είμαστε και δίκαιοι, ευτυχώς που οι μικροί δεν ήταν παρόντες όταν συζητούσαν οι μεγάλοι για την επίλυση των σχολικών μεταφορών.


Παρακολούθησα σήμερα τη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας και με τους μαθητές για το θέμα των σχολικών μεταφορών. Επειδή πολλοί έχουν σχηματίσει εσφαλμένη εντύπωση βλέποντας μια μειοψηφία μαθητών να κλείνουν την είσοδο του Δημαρχείου στον Δήμαρχο, νοιώθω την ανάγκη να γράψω και γι' αυτούς τους μαθητές και τις μαθήτριες που μίλησαν με τον Δήμαρχο.   
- Πρώτα απ' όλα ζήτησαν συγνώμη για την κακή συμπεριφορά των λίγων συμμαθητών τους.
- Άκουσαν όλα όσα είχε να τους πεί ο Δήμαρχος χωρίςς να τον διακόψουν ούτε μια φορά
- Με λόγια που βγήκαν μέσα απο τη ψυχή τους, εξέφρασαν το πραγματικό τους πρόβλημα, βαζοντας πολλές παραμέτρους που οι "μεγάλοι" ούτε καν τις σκέφτηκαν.
Πως να μην βρείς λύση, όταν ένας πιτσιρικάς σου λέει "Κύριε Δήμαρχε, μένω στην Αρτέμιδα, πηγαίνω στο Τεχνικό Λύκειο και παράλληλα δουλεύω. Παίρνω ελάχιστα, 120 ευρώ το μήνα και δίνω τα περισσότερα για βενζίνη για να έρχομαι στο σχολείο. Ο πατέρας μου δεν έχει δουλειά. Τι να κάνω; Τα παιδιά που έρχονται απο Σπάτα πληρώνουν ολόκληρο εισιτήριο και δίνουν  6 ευρώ την ημέρα για εισιτήρια γιατί αλλάζουν δύο λεωφορεία. Αν δεν έρθουν έγκαιρα παίρνουν απουσίες."
 
 
Κυριάκος Μαιόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: