Αναλύσεις! Αποκαλύψεις! Πρόσωπα! Διαβάστε πρώτοι εδώ!...και αποκλειστικές ειδήσεις για Ραφήνα και Πικέρμι http://www.rpn.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική, περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή περιεχομένου του παρόντος blog με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφισης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

«Ουδείς αγνωμονέστερος του ευεργετηθέντος…»… κε Δουβίτσα

Απάντηση του Παύλου Μπατάλη στον Πρόεδρο του Α.Ο. Καλλιτεχνούπολης κ. Δουβίτσα.
Ένοιωσα πραγματικά τεράστια έκπληξη διαβάζοντας την επιεικώς προσβλητική  προς το πρόσωπο μου, επιστολή  του Προέδρου του Α.Ο.Κ. κου Γιώργου Δουβίτσα  και η έκπληξή μου είναι πραγματικά μεγάλη, γιατί μέχρι και επτά ημέρες περίπου πριν την παραλαβή της επιστολής της 12ης Νοεμβρίου 2012 από τον Δ.Ο.Π.Α.Π., είχαμε μιλήσει δεκάδες, ναι δ-ε-κ-ά-δ-ε-ς φορές στο τηλέφωνο και συζητούσαμε διάφορα θέματα προφανώς και αθλητικά, προφανώς και θέματα του Α.Ο.Κ.

Και η ατμόσφαιρα στη μεταξύ μας επικοινωνία κινούνταν μεταξύ του «Παύλο μου» και «Γιώργο μου». Αλήθεια, τι άλλαξε στο διάστημα των τελευταίων δέκα περίπου ημερών και η πολύ καλή ατμόσφαιρα μεταξύ μας, έγινε απόλυτα εχθρική εναντίον μου;
Μήπως η απολύτως θεμιτή ενασχόληση του κου Δουβίτσα με τον καινούριο πολιτικό σχηματισμό που δημιουργήθηκε για τη διεκδίκηση της Δημαρχίας στις επόμενες Δημοτικές εκλογές, να τον έκανε τόσο αμετροεπή στη συμπεριφορά του;

Αλλά ας πάρουμε κύριε Δουβίτσα τα πράγματα, από την αρχή.

Η πρώτη μας γνωριμία-συνάντηση έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας-επιθυμίας σας το Φεβρουάριο του 2011 λίγο μετά την ανάληψη εκ μέρους μου, της προεδρίας της ΚΕΑΠ. Και η συνάντηση έγινε στο σπίτι μου, γιατί μόλις είχα βγει από το νοσοκομείο,  επειδή είχα υποβληθεί σε εγχείριση και ήμουν κλινήρης, στο αρχικό στάδιο ανάρρωσης. Παρόλα αυτά, σας δέχτηκα και συζητήσαμε όλα τα θέματα που μου θέσατε.

Παράξενο, πραγματικά πολύ παράξενο, για έναν άνθρωπο τον οποίο κατηγορείτε για αδιαφορία, θα…. μπορούσα να σας συναντήσω δύο μήνες μετά, αφού αποθεραπευόμουν πρώτα. Δεν το έπραξα όμως  και σας συνάντησα  αμέσως.

Στη συνέχεια και αφού είχαμε πολλές τηλεφωνικές αλλά και εκ του σύνεγγυς επαφές, σαν Α.Ο.Κ υποβάλλατε στις 20/3/2012 αίτημα προς το ΔΟΠΑΠ για τη διάθεση του Κλειστού Γυμναστηρίου Ραφήνας, για την εξυπηρέτηση των αναγκών του Ομίλου σας.

Εντύπωση προκαλεί κε  Δουβίτσα ότι όλα   τα προηγούμενα χρόνια (πριν την ανάληψη ευθύνης από εμένα για τα αθλητικά πράγματα της πόλης) δεν είχατε κάνει αίτηση για την παραχώρηση του Κλειστού Γυμναστηρίου. Πού ήσαστε άραγε; Δεν υπήρχατε σαν Α.Ο.Κ.; Υπήρχατε! Αλλά αίτηση για την παραχώρηση του Κλειστού δεν είχατε κάνει… Γιατί άραγε; Ίσως,  επειδή γνωρίζατε ποια θα ήταν η τύχη μιας τέτοιας αίτησης, γι’ αυτό δεν την κάνατε…. Πάντως επί της προεδρίας μου έγινε αίτηση για χρήση του Γυμναστηρίου και –ω του θαύματος- έγινε δεκτή από το Δ.Σ. του ΔΟΠΑΠ, παρά τις ισχυρές και βάσιμες αντιδράσεις  που υπήρξαν. Ανάμεσα σε αυτούς που υποστήριξαν το αίτημά σας και υπερθεμάτισαν να σας δοθεί το γήπεδο, ήμουν κι εγώ. Εσείς βέβαια, είχατε (κατά την γνώμη σας) το ατράνταχτο επιχείρημα  ότι  σαν  φορολογούμενοι δημότες έχετε το δικαίωμα να χρησιμοποιείτε το συγκεκριμένο αθλητικό χώρο. Ας πούμε, ότι κάποιοι συμφωνούν  μαζί σας. Φαντάζομαι όμως ότι το ίδιο υπέρμαχοι και υποστηρικτές, θα είστε κι εσείς σε πιθανά αντίστοιχα αιτήματα, που μελλοντικά μπορούν να υποβάλλουν άλλα Σωματεία για τη χρήση του Κλειστού Γυμναστηρίου…. Σκεφτείτε λοιπόν τι πρόκειται να γίνει εάν υποβάλλουν σχετικό αίτημα και ο Α.Ο. Διασταύρωσης, ο Α.Ο. Περιβολάκια Ραφήνας, ο Α.Ο. Κόκκινο Λιμανάκι, η Δόξα Νηρέα, η Νίκη Πρωτέα, ο Α.Ο. Κέντρου Ραφήνας, ο Α.Ο. Σκουφέικων ή η Δόξα Κατωκοπιάς…… Μα, θα πείτε, αυτά τα Σωματεία δεν δραστηριοποιούνται τώρα. Ναι, αλλά μπορούν να το κάνουν αύριο, όπως εσείς. Και, για σκεφτείτε, αν όλα αυτά τα Σωματεία ζητήσουν –και με το δίκιο τους- τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων της Καλλιτεχνούπολης, που, ως γνωστόν, ανήκουν στο ΔΟΠΑΠ; Θα είχε ενδιαφέρον να βλέπαμε την αντίδρασή σας κύριε Πρόεδρε…

Εν πάση περιπτώσει το αίτημα του Συλλόγου σας έγινε δεκτό και στις 8/6/2012 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του Κλειστού Γυμναστηρίου, προκειμένου να οριστικοποιηθεί ένα σχέδιο προγράμματος  χρήσης του από τις ομάδες που τελικά είχε συμφωνηθεί να το χρησιμοποιούν. Για να ενημερωθεί καλύτερα ο κόσμος, η χρήση του Κλειστού σχεδόν διπλασιάστηκε σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, καθότι  χρήση του πλέον κάνουν και η ανδρική ομάδα του Πικερμίου και η γυναικεία ομάδα του Πικερμίου και η ομάδα του Α.Ο. Καλλιτεχνούπολης.

Περιττό να αναφέρουμε, ότι το Κλειστό της Ραφήνας χρησιμοποιείται –εκτός από τις προαναφερόμενες ομάδες και από τις ομάδες του ΑΡΓΟΝΑΥΤΗ, του ΔΑΣ ΑΡΑΦΗΝ και για γυμναστική γυναικών, που αφορά στη συνέχιση από τον ΔΟΠΑΠ του παλιού προγράμματος της ΓΓΑ. Χρησιμοποιείται δηλαδή, επτά ημέρες την εβδομάδα από τις εννέα το πρωί μέχρι δώδεκα το βράδυ, από τις ομάδες που προαναφέραμε για άνδρες, γυναίκες, παίδες, παμπαίδες, νέους, κορασίδες, παγκορασίδες, νεάνιδες, μεσόκοπες, ηλικιωμένες.

 Για να επιτευχθεί αυτό το κατόρθωμα, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, το Δ.Σ. του ΔΟΠΑΠ και οι εργαζόμενοι στο κλειστό, πέτυχαν να «τετραγωνίσουν τον κύκλο», προκειμένου να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες όλων και η αλήθεια είναι ότι το πέτυχαν σε ένα μεγάλο βαθμό.  
Και, μέχρι το τέλος της συνάντησης της 8/6/2012 είχε επιτευχθεί συμφωνία άσχετα αν στο τέλος αργά το βράδυ υπήρξαν κάποιες υπαναχωρήσεις και χρειάστηκε να γίνει και άλλη συνάντηση μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών, προεδρεύοντος του εντεταλμένου υπαλλήλου κυρίου Παλπατζή -η συμβολή του οποίου στη λειτουργία του Κλειστού είναι καταλυτική- προκειμένου να επιτευχθεί η οριστική πλέον συμφωνία, για τον καταμερισμό των ωρών χρήσης του Κλειστού Γυμναστηρίου. Και αφού όλα τα μέρη συμφώνησαν, το πρόγραμμα εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του ΔΟΠΑΠ και προφανώς ήταν σε γνώση του Συλλόγου σας, αφού και εκπρόσωπός σας συμμετείχε στην τελική κατάρτισή του.

Και έρχεστε τώρα και με επιστολή σας στις 12/11/2012 και μας λέτε ότι θέλετε το πρόγραμμα του Κλειστού Γυμναστηρίου. Μα το πρόγραμμα το έχετε κύριε Πρόεδρε, γιατί αν δεν το είχατε, τότε πώς έχετε κάνει ήδη τριάντα προπονήσεις κι έχετε δώσει τέσσερις αγώνες; Έτσι στην τύχη; Δηλαδή, τι έγινε; Πέρναγε από το Κλειστό η ομάδα σας και ο αντίπαλός της  στο Πρωτάθλημα και είπαν, «είναι άδειο, ας μπούμε να παίξουμε ένα αγώνα πρωταθλήματος»; Είναι δυνατόν να  πιστέψει σοβαρός  άνθρωπος ότι δεν έχετε το πρόγραμμα του Κλειστού όταν έχετε δώσει τόσους αγώνες κι έχετε κάνει τόσες προπονήσεις;

Ένα επιπλέον ζήτημα που θέτετε παρότι δεν το είχατε θέσει επίσημα στο τραπέζι στη μεγάλη συνάντηση της 8/6/2012, είναι το θέμα της παραχώρησης του Κλειστού για τις Ακαδημίες του Συλλόγου σας. Κι επειδή δεν το είχατε πει επίσημα, σας απαντήθηκε καθαρά και ξάστερα ότι ένα τέτοιο αίτημα δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθεί, καθότι το πρόγραμμα χρήσης το οποίο και η ομάδα σας συνδιαμόρφωσε, προβλέπει συνεχή λειτουργία του κλειστού από τις 9.00 π.μ. έως και 12.00 τα μεσάνυχτα, κάθε ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα. Σας προτάθηκε λοιπόν, να χρησιμοποιείτε το Κλειστό της Διώνης Πικερμίου, κάτι που αρνηθήκατε, με τον ισχυρισμό  ότι το Πικέρμι είναι μακριά από την Καλλιτεχνούπολη  και δεν συμφέρει να καίτε τόση βενζίνη. Παράξενο, γιατί ένα μέρος των Ακαδημιών του ΑΡΓΟΝΑΥΤΗ Ραφήνας αναγκάστηκε εξαιτίας και της δικής σας παρουσίας στο Κλειστό της Ραφήνας, να χρησιμοποιεί για προπονήσεις το Κλειστό της Διώνης Πικερμίου. Δηλαδή, για τους γονείς των παιδιών του ΑΡΓΟΝΑΥΤΗ που φεύγουν από το κέντρο της Ραφήνας και πάνε στο Πικέρμι, η βενζίνη είναι φθηνή, ενώ για εσάς που είστε δίπλα στο Πικέρμι είναι ακριβή; Μπράβο, ωραία αίσθηση δικαιοσύνης έχετε!!!

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν, ότι την απάντηση και γι’ αυτό το θέμα την είχατε πάρει, άλλο αν δεν θέλετε να το παραδεχτείτε. Από την κουβέντα μας αυτή και μόνο, βάση της οποίας και –ατυχώς στηριζόμενοι σε αυτή όπως φαίνεται από την παράλογη επιμονή σας- θεωρήσαμε ότι έληξε το ζήτημα προπόνησης των Ακαδημιών σας, δεν θεωρήσαμε σκόπιμο να απαντήσουμε εγγράφως στην επιστολή σας της 4/7/2012 αφού πολλές φορές είχαμε επικοινωνήσει τηλεφωνικά.Το πρόγραμμα, είχε ήδη δοθεί στον προπονητή σας από τον υπεύθυνο υπάλληλο του γηπέδου και η απάντηση για τις εξτρά ώρες προπόνησης , ήταν ξεκάθαρη.

Όμως, η λεπτομερής απάντησή μου στα θέματα που θέσατε κύριε Δουβίτσα, δεν θα πρέπει να βάλει σε δεύτερη μοίρα τις προσβλητικές σας εκφράσεις για αδιαφορία και διαχειριστική ανεπάρκεια…!!

 Προφανώς, ή ζείτε σε άλλη πόλη, ή κάποιος εμφύτευσε εμπάθεια στον οργανισμό σας  και σας «τύφλωσε».
Γιατί, αν βλέπατε «καλά», θα είχατε παρατηρήσει ότι το Κλειστό Γυμναστήριο Ραφήνας λειτουργεί άριστα, υπό την Διοίκηση του Προέδρου και του Δ.Σ του ΔΟΠΑΠ   και -κυρίως- λόγω της ηρωικής, προσπάθειας που καταβάλλει ο υπάλληλος κος Παλπατζής, αλλά και ο κος. Παυλόπουλος.

 Έχουν γίνει δεκάδες εργασίες συντήρησης, και αναμόρφωσης  του «Κλειστού», μονώσεις και βαψίματα. Εργασίες που προφανώς δεν πήρατε χαμπάρι. Και γιατί άλλωστε να τις  πάρετε είδηση, αφού εσείς είσαστε «Ο Πρόεδρος». Έχετε με άλλα πιο «υψηλού επιπέδου» πράγματα να ασχοληθείτε σαν Πρόεδρος.  Δεν πήρατε λοιπόν είδηση κε Δουβίτσα ότι ο υπάλληλος κος Παλπατζής ήταν σκαρφαλωμένος για πολλές ημέρες στην σκεπή του «Κλειστού» με κίνδυνο της ζωής του, σαν «εναερίτης», για να κλείσει και να μονώσει «τρύπες» προκειμένου να μην μπαίνουν τα νερά της βροχής και να καταστρέψουν το παρκέ;  Αυτές οι εργασίες αν δεν είχαν γίνει, με τις πρώτες βροχές, εσείς στην κερκίδα θα κρατάγατε ομπρέλα και το Κλειστό Γυμναστήριο Ραφήνας θα είχε την τύχη άλλων Γυμναστηρίων, ακόμα και γειτονικών μας Δήμων, που αναβάλλουν αγώνες των ομάδων τους, λόγω εισροής υδάτων στο παρκέ.
Και όλες αυτές οι εργασίες έγιναν κε Πρόεδρε, χωρίς να προσληφθούν πολυδάπανα συνεργεία, αλλά με το μικρότερο δυνατό κόστος, μόνο των υλικών και με τα χέρια των υπαλλήλων του Γυμναστηρίου. Που δεν ήταν υποχρεωμένοι να το κάνουν. Αλλά το έκαναν γιατί  έχουν συνείδηση και   φιλότιμο. Και δεν πληρώνονται ούτε υπερωρίες ούτε νυκτερινά.

Εάν είχατε καθαρή ματιά κύριε Δουβίτσα, θα βλέπατε, ότι γήπεδο ποδοσφαίρου της Ραφήνας αναπλάστηκε σε χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων από την ημέρα που το παρέλαβε ο ΔΟΠΑΠ. Θα βλέπατε επίσης, ότι το Κλειστό του Πικερμίου και το εφαπτόμενο ποδοσφαιρικό γήπεδο βάφτηκαν και καθαρίστηκαν από υπαλλήλους του ΔΟΠΑΠ αν και δεν ανήκει στην αρμοδιότητα του ΔΟΠΑΠ.

Θα βλέπατε επίσης, ότι ο ευρύτερος χώρος του Δημοτικού Κολυμβητηρίου(75 στρέμματα περίπου) έχει βελτιωθεί ουσιαστικά και αισθητικά, με μια σειρά παρεμβάσεων που έχουν γίνει τον τελευταίο ενάμισι χρόνο.

Και όλα αυτά, όταν ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου έχει μία μείωση της χρηματοδότησής του   πάνω από 50%.

Για να τα αντιληφθεί όμως κάποιος όλα αυτά, θα πρέπει να έχει ανοιχτά μάτια και ανοιχτά μυαλά. Εύχομαι κάποια στιγμή να τα διαθέτετε κύριε Πρόεδρε.

Πριν κλείσω το σημείωμά μου, θέλω να πω, ότι ακόμα, μου προκαλεί εντύπωση το ύφος της εναντίον μου, επιστολής σας. Προσπαθώ να καταλάβω το γιατί, μα δεν μπορώ. Δεν ξέρω, μπορεί να φταίει η αναβολή μιας όχι οριστικοποιημένης συνάντησής μας στην Καλλιτεχνούπολη, για ένα από τα  προηγούμενα Σάββατα. Σας αντιπρότεινα να συναντηθούμε Κυριακή πρωί ή Κυριακή μεσημέρι κύριε Δουβίτσα και μου το αρνηθήκατε, γιατί θέλατε να επισκεφθείτε την πεθερά σας όπως μου είπατε.

 Κατανοώ,  αλλά δεν συμμερίζομαι τις προτεραιότητές σας κε Πρόεδρε.. Δικαίωμά σας να θέλετε να δείτε την πεθερά σας.  Μόνο που εγώ δεν έχω τέτοιο δικαίωμα. Εγώ, λόγω της ευρύτητας των αρμοδιοτήτων μου –πολλαπλάσιων των δικών σας- δεν έχω δικαίωμα να ασχοληθώ όχι  με την πεθερά μου, αλλά ούτε και με τη γερόντισσα μάνα μου, ούτε και με τα ίδια μου τα παιδιά, τα οποία τα βλέπω πολύ αργά το βράδυ, όταν έχουν ήδη κοιμηθεί.
Επειδή παραμένω ρομαντικός, συνεχίζω να μην αντιλαμβάνομαι τη συμπεριφορά σας. Μου φαίνεται τόσο παράξενη. Αλλά  τελικά, δεν πρέπει να απορώ. Η Ελλάδα είναι  η χώρα  του… «ουδείς αγνωμονέστερος του ευεργετηθέντος…». Μην ταράζεστε κύριε Δουβίτσα. Δεν είστε ο πρώτος αγνώμων σε αυτό τον …κόσμο, ούτε ο τελευταίος φαντάζομαι….

ΠΑΥΛΟΣ –ΙΩΑΝΝΗΣ  ΜΠΑΤΑΛΗΣ

Υ.Γ.  Για όποιον τυχόν αμφισβητεί το περιεχόμενο των προαναφερθεισών συνομιλιών, το κινητό μου τηλέφωνο είναι στη διάθεσή του, εάν επιθυμεί   να εξακριβώσει  την αλήθεια των λόγων μου.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κυριε μπαταλη δε μας τα λες καλα.
Τι οργανωση ειναι αυτη;
Η ομαδα του Πικερμιου στο γηπεδο της Ραφηνας, ο αργοναυτης στο γηπεδο του Πικερμιου και η καλ/πολη, η μιση στη Ραφηνα, η μιση στο Πικερμι.

Ωραια οργανωση!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τι φταινε οι Ραφηνιωτες για τη καταντια του γηπεδου του Πικερμιου;;;;;;;;;;;;;;;;
Το λογαριασμο, αυτοι που σας πιεζουν απο το Πικερμι, στο κυριο Αδαμοπουλο.
Θα μπορουσαν να κανουν τις προπονησεις τους στο γηπεδο τους και τους αγωνες τους να γινονται στο κλειστο γυμναστηριο.

Ανώνυμος είπε...

Για να`χουμε καλο ρωτημα κυριε Μπαταλη.
ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΕΤΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΤΡΙΓΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΞΕΝΩΝ ΟΜΑΔΩΝ;;;;;;;;;;;;
Και ολα αυτα τα εργα με το χαμηλοτερο δυνατον κοστος (οπως αναφερατε), γιατι δεν ειχανε στο προγραμα και το κλειστο του Πικερμιου;
`Η το γηπεδο της καλλιτεχνουπολης, που προσπαθουν να το φτιαξουν οι ανθρωποι;
Αλλα ξεχασα οτι ο πυρηνας που λεγεται "τριγλιανοι" κρατει ακομα γερα.
Καποια στιγμη πρεπει να καταλαβετε οτι ο δημος μας εχει μεγαλυτερα ορια και οτι ολοι ειναι δημοτες πρωτης κατηγοριας και οχι δημοτες δυο ταχυτητων.