Αναλύσεις! Αποκαλύψεις! Πρόσωπα! Διαβάστε πρώτοι εδώ!...και αποκλειστικές ειδήσεις για Ραφήνα και Πικέρμι http://www.rpn.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική, περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή περιεχομένου του παρόντος blog με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφισης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

VPRC: Το 98% των μαθητών ζητά την αυστηρή τιμωρία εκείνων που κακοποιούν ζώα

Μια έρευνα, που διεξήχθη από την εταιρία δημοσκοπήσεων VPRC, για τη διερεύνηση των απόψεων των μαθητών σχετικά με τις εικόνες και τις αναπαραστάσεις βίας μέσα και έξω από τους σχολικούς χώρους καταλήγει σε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα και για τη βία, που ασκείται πάνω στα ζώα, και στο πως την αντιμετωπίζουν τα παιδιά.

Περισσότερα εδώ

Τελικά τι συνέβη στα παλαιοντολογικά ευρήματα;

Περισσότερα εδώ

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Θύελλα Ραφήνας "Tonight we are the stars"

To "άγνωστο" μπλόκο της Ραφήνας

Αθωώθηκε ο Γαλάτης!

Και για να μην ψάχνουμε συνεχώς ψύλλους στ' άχυρα!

Και για να μην κάνουμε σενάρια για τις δεκαέξι (16) προσλήψεις στο Δήμο Ρ-Π !
Η ανακοίνωση έχει αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου Ρ-Π και το διαπιστώσαμε με τα ίδια μας τα μάτια στις 29 Ιουνίου στις 14:15 το μεσημέρι.

ΚΜ

Δεκαέξι (16) πεντάμηνες προσλήψεις στο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου

Η ανακοίνωση για τις προσλήψεις κυκλοφόρησε στις 29 Φεβρουαρίου 2012 ... και γράφει για την προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) και αρχίζει απο την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της ανακοίνωσης σε τοπικές εφημερίδες ή της αναρτησής της στα γραφεία του Δικαιούχου, εφόσον η ανάρτηση είναι μεταγενέστερη της δημοσίευσης στις εφημερίδες.

Εδώ όμως γράφει ότι ...

"Η υποβολή των αιτήσεων αρχίζει στις   2 /07/2012 και λήγει στις 11 /07/2012 από τις 09.00 π.μ έως τις 14.00 μ.μ.  και θα πραγματοποιείται είτε αυτοπροσώπως είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή είτε ταχυδρομικά στα γραφεία του Δικαιούχου στην ακόλουθη διεύθυνση: ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΘΕΣΜΟΙ (Ε.Κ.Π.Ε.ΘΕ), Ομήρου 54, Τ.Κ. 10672 Αθήνα, υπόψη κας Ανδρωνά Κατερίνας."

Ξεκάθαρα όλα!

Δείτε τις ειδικότητες στο http://www.rpn.gr 

Και για να ευθυμίσουμε και λίγο είναι αυτό που γράφαμε πέρσι τέτοια εποχή 

Μεταξύ των προσληφθέντων είναι και έξι (6) άτομα με 5μηνη σύμβαση  για "Δημιουργία ομάδας εθελοντών που θα κινητοποιήσουν τους πολίτες για τον εθελοντισμό, καταγραφή εθελοντών, ηλεκτρονική επικοινωνία και δικτύωση έργου."

Έχουν άδικο όσοι λένε "άντε να έρθει να εγκατασταθεί η Τρόικα να μπει μια τάξη"

Κυριάκος Μαϊόπουλος

Κατηγορούμενος ο Άρχοντας της Μυκόνου για ένα κοκοράκι!

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012


Η καλύτερη ενημέρωση για γονείς και δασκάλους σχετικά με το κίνδυνο εθισμού των παιδιών στο διαδίκτυο.

Ο Δήμαρχος Πύργου καταγγέλει δοσοληψία σάρκας και χρήματος μεταξύ Ρομά και «λευκών»

«Οι Ρομά εκδίδουν τα παιδιά τους σε λευκούς ηλικιωμένους στην πλατεία». Την απίστευτη αυτή διαπίστωση με την μορφή καταγγελίας ανέφερε στο Δημοτικό Σύμβούλιο... ο Δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

Κυκλοφόρησαν και τα πρώτα "νέα" για τους υποψήφιους Δημάρχους του Δήμου Ρ-Π

Απο το βαθύ ΠΑΣΟΚ οι εξής δύο... εκ των οποίων ο ένας έχει αρχίσει ήδη τις διερευνητικές επαφές παρά τις υποχρεώσεις που έχει να εκπληρώσει ακόμη και το βαρύ πολιτικό κόστος που θα του φορτώσουν οι αντίπαλοί του.

Ο δεύτερος είπαμε ... υπομονή, υπομονή, υπομονήήήήήήήήήήήήήήήήήή΄... μέχρι πότε;

Ποιός δήλωσε:

Ο Πάγκαλος είναι το μεγαλύτερο νούμερο στην Ελλάδα.

Περισσότερα εδώ

Θα μιλήσει λίαν συντόμως η πρώην Αντιδήμαρχος!


Ε! ρε γλέντια, που θα ακολουθήσουν μετά...........

Ο ΦΙΛΑΛΗΘΗΣ

Είμαστε άπαιχτοι, εμείς οι Έλληνες!

Απαντητική επιστολή της Renault σε παράπονα Έλληνα πελάτη της.

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Ξενοδοχείο "ΑΥΡΑ" στις 18:30 "Μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε με ασφάλεια το διαδίκτυο"


Ολο μελέτες - μελετούλες - μελετάκια και στο τέλος οι Δημότες τα αμελέτητα.

Φίλτατε ΚΜ, δόξα τω Θεώ το μόνο για το οποίο δεν θα μπορούσαμε να πούμε κάτι κακό για τον Δήμο μας, είναι η σύνταξη μελετών. Απο μελέτες πάμε καλά. Πολλές μελέτες- μελετούλες όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Αντιδήμαρχος με ελάχιστες χιλιαδούλες ευρώ.
Θα ήταν ενδιαφέρον να μας ενημερώσει η Δημοτική Αρχή , κάνοντας τον απολογισμό της και να μας πει πόσα έργα έχουν γίνει και πόσες μελέτες έχουν συνταχθεί.
Σου στέλνω μια ανάρτηση για να δούν οι δημότες μας τις γίνετε σε άλλες πόλεις , όπου εκεί ο Δήμος έχει πραγατικά όραμα και δεν συντάσει μελέτες για το πώς θέλει να κάνει τη πόλη, αλλά ζητά προτάσεις απο τους δημότες του.

Πώς θα ζήσουν όλοι αυτοί κύριε Βενιζέλε;



του Αν. Φαραντάτου, Σχη ε.α.<55 ετών
Αφού κόπασε ο κουρνιαχτός από την τελευταία πολιτική διαμάχη, για την πρωτιά στις εκλογές και το σχηματισμό κυβέρνησης, νά ’μαστε τώρα στο σημείο όπου είχαμε μείνει.

Τετάρτη 27 Ιουνίου, μια μέρα μετά την Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών.

Τετάρτη 9.30 ώρα το πρωί. Ένα άντρας, πιθανότατα βορειαφρικανικής καταγωγής τρέχει γυμνός, ολόγυμνος επί της οδού Ακαδημίας. Στο στόμα του έχει αίματα. Πίσω του τον κυνηγούν καμιά δεκαριά άτομα κατά πάσα πιθανότατα τοξικομανείς.

Για το τι έχει προηγηθεί μεταξύ τους μόνο υποθέσεις μπορούν να γίνουν. 
Τους κορόιδεψε; 
Πήρε τα χρήματά τους, χωρίς να τους δώσει τη δόση για την οποία πλήρωσαν; 
Έγινε κάτι άλλο; 
Εξαρτάται από το πόσα θα πει το θύμα, όταν θα δώσει κατάθεση στην Αστυνομία.

Δ.Χ

ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΛΟΠΩΝ ΣΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ

ΡΙΧΝΟΥΝ ΝΕΡΟ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΟ ΥΓΡΟ (ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΧΥΣΑΝ ΚΡΑΣΙ) ΜΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙ
ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΩΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ. ΑΥΤΟ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ
ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠ' ΕΞΩ, ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ .
ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΧΕΙ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΙΣ....
ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ΒΟΥΛΑΣ, ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ! - ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΝΕ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΤΑΚΙ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΣ !
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΥΣ
 
N.K

Παρασκευή 21:30 Θέατρο Γυμνασίου Λυκείου Ραφήνας

Ένα "μαγικό" θέαμα για μικρούς και μεγάλους.
Γενική Είσοδος 10 ευρώ

Δύο επώνυμες αναφορές που θα συζητηθούν.

Μην μου ζητάτε τέτοιες χάρες για ξεχωριστές αναρτήσεις. Κοιτάξτε να συμφιλιωθείτε μπας και δούμε καμιά άσπρη μέρα εμείς οι Δημότες!

Συμφωννώ και γω με τον Κ.Α. μην προκαλείτε κυριε γνωστέ άγνωστε Αραφηνιώτη θα σας ήταν επιτυχημένος ο Δήμαρχος αν είχε καλύψει τις λαμογιές και θα τον επιβραβεύατε? Σου λέω και πάλι μην προκαλείτε έφθασε η φόρα να βγούν όλα στη φόρα Εμείς δεν ψηφίσαμε Δήμαρχο για να καλύψει τις ατασθαλίες των προηγουμένων.Σας καίει που κάνει αλλάγες... τι έχουν δει τα μάτια του? Και Κύριε Αραφηνιώτη σας ρωτώ πρώην Αντιδήμαρχος  με προϊστάμενο συγγενικό της πρόσωπο σε προμήθειες υλικών δεν σας πείραζε? Και πρώην Αντιδήμαρχος με το ίδιο πρόσωπο που ήταν ανιψιός του δεν τον είχε στην Ύδρευση? Και ο ανιψιός του ανιψιού ώ ανιψιέ, τελεύταιος πρώην Αντιδήμαρχος δεν έλεγχε την ιστοσελίδα του Δήμου την οποία χρυσοπληρώσαμε ? Μη προκαλείτε δεν έχουν δει τα μάτια σας τίποτα. Τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να έχετε το θράσος να μιλάτε. Δήμαρχε βγάλτους τα στη φόρα. Υπάλληλος του Δήμου που γνωρίζει πολλά. (Πιστεύω να το αναρτήσετε τουλάχιστον ξεχωριστά κύριε Κ.Μ.)

Δεν το πιστεύω!

Επειδή οι γιάφκες δεν μπορούν να συνεδριάσουν μυστικά στη Ραφήνα, τώρα άρχισαν να συνεδριάζουν σε κοντινά νησιά.
Η Μεγαλόχαρη ας μας βοηθήσει!

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ποιά Κούβα; Ελλαδάρα....

Παραιτήσεων συνέχεια...

Παραιτήθηκε από τη θέση της διεύθυνσης του 1ου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού στη Ραφήνα η επί χρόνια διευθύντρια κα Μάγδα Αντωνοπούλου, ένα πολύπειρο στέλεχος με βαθιά γνώση του αντικειμένου και με ιδιαίτερη αγάπη για τα παιδιά.
Οι λόγοι προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί....
 
Κ.Α
 

Οι Πορτογάλοι στρατιωτικοί, δεν είναι σαν τους Έλληνες!

On Wednesday 20 June, several hundred soldiers protested in front of the Ministry of Finance against salary cuts and suspension of holiday and Christmas pay, and called for a resolution of the sensitive issues of promotions and pension fund. To sum up, they demonstrated to defend the dignity of the military condition.
Following to speeches released by Antonio Lima Coelho and Luis Reis, Presidents of ANS and AP, Paul Amaral, Vice-President of AP, presented a unanimously approved motion outlining problems currently affecting soldiers and non-commissioned officers. The Motion will be presented to the Prime Minister on Monday 25 June.
 
euromil
 
Μόλις μειώθηκαν οι μισθοί και κόπηκαν τα επιδόματα διακοπώων και Χριστουγέννων, βγήκαν στους δρόμους...

ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; Τι θα γίνει με το ΕΚΟΕΜΣ και το ΒΟΕΑ των παιδιών μας;

     Την 11η Ιουνίου μία βδομάδα πριν από τις εκλογές ανήρτησα υπό μορφήν απορίας στο blog της ΕΑΑΣ Λάρισας και το κοινοποίησα σε 500 και πλέον αποδέκτες (μεταξύ αυτών και στο ΜΤΣ), το εξής: Γιατί κανένας αρμόδιος δε μιλάει για το ΕΚΟΕΜΣ και το ΒΟΕΑ? Ρωτούσα επίσης πότε θα επιστρέψει το ΜΤΣ τα 30 εκατομμύρια ευρώ (που παράνομα παρακρατεί) στο ΕΚΟΕΜΣ, αν θα γίνουν ενέργειες για την "κλοπή" των 50 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ από το ΜΤΣ - ΕΚΟΕΜΣ λόγω "κουρέματος" και τέλος ρωτούσα που οφείλεται αυτή η τεράστια έλλειψη ενημέρωσης από τον πρόεδρο του ΜΤΣ, που διορίσθηκε από τον κ. Βενιζέλο, αλλά ως συνήθως τον πληρώνουμε όλοι εμείς. Δυστυχώς δεν απάντησε κανείς.

Σήμερα 26 Ιουνίου 2012, 15 ολόκληρες ημέρες μετά (και με νέα κυβέρνηση), συνεχίζει να μην αισθάνεται κανείς αρμόδιος την ανάγκη να απαντήσει ή να μας ενημερώσει για το τι μέλλει γενέσθαι.
ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ;

Αποστόλης Παπαπαρίσης
       Σχης (ΤΧ) ε.α.
Πρόεδρος ΕΑΑΣ Λάρισας
Κυριάκος Μαϊόπουλος
Πληρώνω κρατήσεις για το βοήθημα των παιδιών απο τον Ιανουάριο του 1987 , μέχρι σήμερα που είμαι συνταξιούχος και δεν έχω πάρει μια.
Κάποια ανδρείκελα  που φόρεσαν την στολή του Έλληνα Αξιωματικού αντί να προσπαθήσουν ή να τα βροντήξουν και να φύγουν κάθονται ακόμη και φιλούν κατουρημένες ποδιές πολιτικών.

Μια χαρά τα πάει ο Δήμαρχος!

Γράφετε ανώνυμα ενα σωρός βλακείες για τον Δήμαρχο.
Δηλαδή ήταν καλύτερα , όταν ο φοβος φυλούσε τα έρημα;
Όσοι έφυγαν απο το Δήμαρχο, έφυγαν χωρίς να κλέψουν ή να κάνουν κάτι εις βάρος των δημοτών.
Και επειδή δεν είναι σωστό να γράφω ανώνυμα, σταματάω εδώ γιατί αν αρχίσω και μιλάω για λαμογιές και δημόσιες εκτάσεις που καταπλακώθηκαν  θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος.
Κάντε λοιπόν τουμπεκί ψιλικομμένο για να μην σας περιλάβω, λαμόγια, που θα βρείτε να πείτε για τον Δήμαρχο.

Κ.Α

ΚΜ είπε...
Μέχρι εδω και μη παρέκει με ανώνυμες καταγγελίες. 
Αυτή είναι η τελευταία. 
Εδω δεν είμαστε, ούτε ερευνητές, ούτε δικαστήριο , ούτε εισαγγελείς.
Όποιος θέλει και έχει στοιχεία ας γράφει επώνυμα ή ας πάει στον εισαγγελέα.

Παραιτήσεων συνέχεια...

Ούτε ο αδερφός του δημάρχου κατάφερε να αντέξει τα τεκτενόμενα στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου και ειδικότερα στη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης & Αξιοποίησης Ακινήτων (Δ.Ε.Α.Α.Π.).
Παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου δίνοντας ένα ακόμα ηχηρό χαστούκι στη διοίκηση της παράταξης "Δημοτική Αλλαγή" και στο δήμαρχο και αδερφό του Γιώργο Χριστόπουλο.
Η αντικατάστασή του από τον Πικερμιώτη (εκ Ντραφίου) κ. Θεόφιλο Σαραντίδη, υποψήφιο με την παράταξη του δημάρχου θυμίζει τακτική  ισορροπιών και όχι κίνηση προς την πραγματική αναβάθμιση της λειτουργίας της επῖχείρησης.
Τα στελέχη τελειώνουν και το τούννελ παραμένει σκοτεινό.
Το κέλυφος της πρώην Δ.Ε.Α.Ρ. που μετεξελίχθηκε σε Δ.Ε.Α.Α.Π. είανι μια επιχείρηση χωρίς παραγωγική δραστηριότητα, αφού στην ουσία επιχορηγείται με την παραχώρηση λειτουργίας του χώρου στάθμευσης της παραλίας, την παραχώρηση λειτουργίας των αναψυκτηρίων του Πάρκου Καραμανλή και Διασταύρωσης, των εισοδημάτων δυο "περιπτέρων " στο Ντράφι και των δυο-τριών αναθέσεων που επιτρέπει πλέον ο 'Καλλικράτης"από το Δήμο.
Ποτέ μέχρι σήμερα η επιχείρηση δεν μπήκε πραγματικά σε διαδικασίες διαγωνισμών που θα κατέβαζαν το κόστος κατασκευής των έργων και εξελίχθηκε σε ένα "κουφάρι" που χρηματοδοτείται από τον δημοτικό κουρβανά και αυτό αποτέλεσε το βασικό λόγο απομάκρυνσης άξιων ανθρώπων που πέρασαν από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, όπως ο κ. Πολυριαλάς, αρχιμηχανικός  σε μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία και άνθρωπος της προσφοράς. 
Η επιχείρηση τὠρα έχει μετά από πολλές αλλαγές (παραίτηση Αντενούτσι και Πολυριαλά) στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου τον απόστρατο κ. Γανιάρη, πρώην άσπονδο φίλο του δημάρχου και έναν από τους κουμπάρους του στην ατελείωτη κουμπαροκρατία.  
Α. Κ.

5.675 ΜΟΝΑΔΙΚΑ κλικ σε μια μόνο ανάρτηση του www.rpn.gr!


Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Καλορίζικο!

Εγκρίνουμε τη διενέργεια της προμήθειας ενός (1) καινούργιου δίκυκλου κυβισμού 125 cc για την υπηρεσία ύδρευσης, προϋπολογισμού 2.460,00 € με το Φ.Π.Α. 23%, με απευθείας ανάθεση.
Β. Καθορίζουμε τις τεχνικές προδιαγραφές ( ως συνημμένη τεχνική περιγραφή της Τεχνικής Υπηρεσίας) της προμήθειας ενός (1) καινούργιου δίκυκλου κυβισμού 125 cc για την υπηρεσία ύδρευσης , προϋπολογισμού 2.460,00 € με το Φ.Π.Α. 23%, ως ακολούθως:
1 Δίκυκλο 125 cc ενδεικτική τιμή  2.000,00 + Φ.Π.Α. 23% 460,00 = ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 2.460,00
- Με τετράχρονο κινητήρα ηλεκτρονικού ψεκασμού
- Με καταλύτη για να συμπεριλαμβάνεται στην κατηγορία euro 3, όσον αφορά στην
εκπομπή ρύπων.
- Με τέσσερις (4) ταχύτητες.
- Ισχύς: 8.5-10 ίππους
- Ροπή: 0,8- 1,1 kgm
- Φρένα: εμπρός δισκόφρενο και πίσω ταμπούρο.
- Τύπος τροχών: 17 ιντσών.

To rafinapikermistage.blogspot.com έχει τη δική του πρόταση για το δίκυκλο που θέλει να αγοράσει ο Δήμος Ρ-Π .
Δείτε τη και πείτε μας αν σας αρέσει;

Αη Γιάννης ο Κακανάς ο Κλήδωνας

Στις 24 Ιουνίου είναι η γιορτή του Αγίου Ιωάννου για τους Τριγλιανούς, όμως είναι του Αη Γιάννη του Κακανά. 

Περισσότερα εδώ

Ο Παύλος Μπατάλης και το έθιμο του Κλήδωνα

Το κάψιμο των στεφανιών της Πρωτομαγιάς αποτελεί έθιμο που ακολουθείται κάθε χρονιά από τους ανθρώπους της γειτονιάς πάνω από το λιμάνι της Ραφήνας. Στη διασταύρωση των οδών Βασιλέως Παύλου και Αθηνών, χθες το βράδυ τα παδιά είχαν για τα καλά την τιμητική τους. Έπαιρναν φόρα από μακριά και πηδούσαν ψηλά πάνω από τη φωτιά. Το έθιμο, η παράδοση, η γειτονιά. Όμορφες καθημερινές εικόνες μιας ζεστής νύχτας του Ιουνίου. 'Η αλλιώς, ένα Όνειρο Καλοκαιριάτικης Νύχτα, κατά τον Σαίξπηρ.

Μεταξύ των ανθρώπων της γειτονιάς που συμμετείχαν στην τήρηση του εθίμου του Κλήδωνα ήταν και ο Παύλος Μπατάλης, άνθρωπος μπαρουτοκαπνισμένος για τα καλά στα δρώμενα της τοπικής αυτοδιοίκησης της Ραφήνας εδώ και πολλά χρόνια. Και για όσους αρέσκονται να γράφουν ανώνυμα σχόλια για τους άλλους και να αναφέρονται μάλιστα στο διάσημο έργο του Νικολό Μακκιαβέλλι "Ο Ηγεμόνας", καλό θα ήταν θα διαβάσουν, επίσης, και το θεατρικό έργο του ίδιου ιταλού συγγραφέα με τίτλο "Μανδραγόρας". Διαβάζοντάς το θα έρθουν αυθόρμητα στο μυαλό διάφορες εικόνες της καθημερινότητάς μας που διαδραματίζονται στην πόλη της Ραφήνας. Μακάρι το θεατρικό αυτό έργο να παρουσιαστεί, μάλιστα, κάποια στιγμή στη φιλόξενη μικρή θεατρική σκηνή του Κολυμβητηρίου Ραφήνας. Ο Μανδραγόρας, η Ραφήνα, οι πολιτικές φιλοδοξίες, τα ανώνυμα σχόλια αποτελούν μικρά κομμάτια του puzzle της καθημερινότητάς μας στην μικρή μας πόλη. Και, δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ τον τίτλο του θεατρικού έργου ενός άλλου διάσημου ιταλού συγγραφέα, του Luiggi Pirandello, "Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε", "Cosi e, se vi pare". 

Αντώνης Λαζαρής

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα....


Άρχισαν τα όργανα για τους άξιους

Για δείτε παρακάτω :

Άξιος ο Αρχηγός....

Δυσμενή σχόλια προκάλεσε η παρουσία του Αρχηγού της Πυροσβεστικής κατά την παράδοση-παραλαβή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ο κ. Μπονάτσος πήγε να υποβάλει τα σέβη του στον κ. Δένδια, την τραγική στιγμή που γινόταν η κηδεία του 28χρονου  πυροσβέστη, ο οποίος είχε πάρει μέρος στην κατάσβεση της φωτιάς στην Ελευσίνα. Θα περιμέναμε  εκείνη την ώρα αν μη τι άλλο ο κ. Μπονάτσος να είχε πάει κοντά στους συγγενείς της οικογένειας. 
 
Πηγή Crimesonair

Αλλά και ο Δένδιας ώρα που βρήκε;
Δε μπορούσε να κάνει την τελετή δύο ώρες αργότερα;
Απο κάτι τέτοιες ...... καταλαβαίνεις την ανύπαρκτη ποιότητα των ανθρώπων και ας έχουν και χίλια πτυχία.
Η έγκαιρη πληροφόρηση σήμερα είναι συνώνυμη με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και το διαδίκτυο. Βέβαια όπως κάθε πηγή πληροφόρησης αξιολογείται, έτσι και στο διαδίκτυο τα εκατομμύρια portals, sites, blogs… πρέπει να περαστούν απο κόσκινο, πριν αξιολογηθούν ως αξιόπιστες και σωστές πηγές πληροφόρησης. Και καλά για τους ενήλικες που οι περισσότεροι – θεωρώ ότι  – έχουν την κρίση, τι γίνεται όμως με τα παιδιά;

Πάμε Θέατρο



ΠΕΜΠΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΓΥΜΝΑΣΙΟ- ΛΥΚΕΙΟ ΡΑΦΗΝΑΣ, ΩΡΑ: 21.30
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 12 ΕΥΡΩ

H Γυναίκα της Πάτρας
του Γιώργου Χρονά
Σκηνοθεσία: Λένα Κιτσοπούλου

με την Ελένη Κοκκίδου
Βραβείο Ερμηνείας Κάρολος Κουν
Βραβείο κοινού του περιοδικού Αθηνόραμα



Η εξαιρετική παράσταση «Η γυναίκα της Πάτρας» που συγκλόνισε τους θεατές και ενθουσίασε τους κριτικούς με τη συγκλονιστική ερμηνεία της Ελένης Κοκκίδου βγαίνει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.


Πρόκειται για μια μοναδική σκηνική απόδοση των αφηγήσεων της ζωής της πόρνης Πανωραίας από τον ποιητή Γιώργο Χρονά.

Οι παλιές αγάπες δεν πεθαίνουν...

Μ. Αλέξανδρος Ηράκλειας - Προοδευτική Νεολαία 0 - 1 

Χρειάστηκε το ημερολόγιο να δείξει Κυριακή 24 Ιουνίου 2012 και η "Προο" να ταξιδέψει στα Τρίκαλα για να δώσει τον πιο κρίσιμο αγώνα στην σύγχρονη ιστορία της όμως έστω κι έτσι το αποτέλεσμα ήταν το επιθυμητό και ο "Φοίνικας" θα "πετάει" και την επόμενη χρονιά στον νότιο όμιλο της Γ' Εθνικής.

Λογότυπο του Δήμου Ρ-Π

Ελπίζω να υιοθετηθεί η πρόταση* του Δημ. Συμβούλου Σπύρου Κάρλου.

*Η πρόταση του Δημ. Σύμβουλου Σπύρου Κάρλου αφορούσε τη προκήρυξη διαγωνισμού μεταξύ των μαθητών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης αλλά και όλων των δημοτών του Δήμου Ρ-Π, προκειμένου να επιλεγεί το λογότυπο του ενιαίου Δήμου. 

Για την πιάτσα των ταξί δεν υπάρχει κανένα θέμα

Μόλις ενημερώθηκα ότι η νέα θέση της πιάτσας των ταξί, είναι εγκεκριμένη διότι υπήρχε μέσα στην κυκλοφοριακή μελέτη που εγκρίθηκε απο το Δημοτικό Συμβούλιο.
Οπότε όποιος παρκάρει να περιμένει και κλήση

Υπάρχει θέμα


Μίλαγα σήμερα το πρωί για ένα θέμα με το Δημήτρη Μακρή και πως το έφερε η κουβέντα πήγαμε στο ιδιοκτησιακό και στο ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ και έμαθα κάτι που νομίζω ότι είναι σημαντικό και με την άδειά του σας το μεταφέρω.
Οι ιδιοκτησίες του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Ραφήνας δεν έχουν δηλωθεί στο ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ όπως και πολλές άλλες. 
Και δεν είναι μόνο το τυπικό πρόβλημα ότι θα πρέπει ο Δήμος απο εδώ και πέρα να ξοδέψει χρήματα για να τις δηλώσει, σοβαρό πρόβλημα υπάρχει στη Διασταύρωση που καταπατητής βρίσκεται στα Δικαστήρια για κάτι στρέμματα κατά εκκλησία μεριά.

Εθνικές Εκλογές 2012 Σύσκεψη υπό τον Αβραμόπουλο για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία εν όψει της Συνόδου Κορυφής

Μην ξεχάσουν να πάρουν κανένα αντιγριππικό μαζί τους, γιατί έχει ψύχρα στις Βρυξέλλες.  

Ο κακός

Προς Δήμο Ρ-Π

Eπειδή δεν μας αρέσει αυτή εικόνα που είδαμε σήμερα στο διαδίκτυο και επειδή δεν θέλουμε μόνο να είμαστε κριτές ή ελεγκτές εκ του ασφαλούς όπως λένε κάποιοι....
 
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς ψιλά γράμματα και έξω απο το πνεύμα της εποχής όσο αφορά βολέματα - συμβάσεις δίμηνες - τετράμηνες  κλπ. ρουσφέτια,  αναλαμβάνουμε την υποχρέωση μέσα σε τρείς ημέρες να ενημερώσουμε και να διορθώσουμε την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ρ-Π με στοιχεία που θα μας δώσει η Δημοτική Αρχή. 

Εφόσον τα στοιχεία μας δοθούν σε ηλεκτρονική μορφή θα περατώσουμε την εργασία μέσα σε 24 ώρες. 

rafinapikermistage.blogspot.com

 

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Beach Soccer : Τι δήλωσαν ο Πρόεδρος και Διευθυνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Ρ και ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ

Lessons learned... (το γράφουμε έτσι όχι για να κάνουμε τους έξυπνους, αλλά επειδή στη δική μας "ιστορία" είχαν μπλεχτεί Αμερικάνοι)

Χαλκίδα , σήμερα 26 Ιουνίου 2012
Οι βόθροι κατέληξαν στη θάλασσα...

H βλάβη σημειώθηκε σε φρεάτιο κοντά στην Iχθυόσκαλα και τα λύματα έχουν πιθανότατα παρασυρθεί σε όλο τον Eυβοϊκό, λόγω των ισχυρών ρευμάτων.
Με μικρή καθυστέρηση, συνεργείο της ΔEYAX αποκατέστησε τη βλάβη, αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει.
Με ανακοίνωσή του το Λιμεναρχείο Xαλκίδας προειδοποιεί όσους κάνουν μπάνιο στην περιοχή να το αποφύγουν μέχρι να ελεγχθεί η θαλάσσια περιοχή και να διαπιστωθεί η καταλληλότητα των νερών για κολύμβηση!

Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής

                                    Αρχαιρεσίες προς ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου
Σας γνωρίζεται ότι η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής, σε συνεδρίαση της 11-6-2012 αποφάσισε, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στο άρθρο 32 του καταστατικού, και μετά την υπ΄ αριθμ. 63/2012 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, οι προβλεπόμενες από το άρθρο 13 του καταστατικού αρχαιρεσίες προς ανάδειξη των μελών του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου και της πρώτης Εξελεγκτικής Επιτροπής του σωματείου να λάβουν χώρα την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012 σε χώρο και ώρα που θα ανακοινωθεί με νεότερο.
Τονίζεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 8 του καταστατικού, δικαίωμα υποψηφιότητας για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή έχουν όλα τα μέλη, εφόσον έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το σωματείο. Τα νέα μέλη, εφόσον αποστείλουν την αίτηση που θα βρούν στο μενού εδώ παρακαλούνται, ελλείψει ακόμη τραπεζικού λογαριασμού, να επικοινωνούν με τον Ταμία της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, Αρχικελευστή ΕΜΘ (ΜΗΧ) Τσάκαλο Αναστάσιο, τηλ. 6943487931, προκειμένου να τακτοποιήσουν την προβλεπόμενη από το άρθρο 7 του καταστατικού, ετήσια συνδρομή τους.   
Όσοι επιθυμούν να υποβάλλουν υποψηφιότητα για το αξίωμα των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής υποβάλλουν, με κάθε πρόσφορο και δυνατό μέσο [είτε αυτοπροσώπως, είτε δια αλληλογραφίας (κλασσικής ή ηλεκτρονικής), είτε με FAX], γραπτή δήλωση προς την προσωρινή  Διοικούσα Επιτροπή τριάντα (30) ημέρες πριν από τη ψηφοφορία, δηλαδή πριν από την 30-8-2012.

H Χρυσή Αυγή για το κείμενο της συμφωνίας των τριών πολιτικών αρχηγών

Από την κυβέρνηση Παπαδήμου περάσαμε στη νέα μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, που μοναδικός της στόχος είναι η εξυπηρέτηση του χρέους των παγκόσμιων τοκογλύφων.

Τα φλέγοντα ζητήματα της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης, αλλά και της εκμετάλλευσης των ελληνικών υδρογονανθράκων και της ΑΟΖ τέθηκαν από την πρώτη μέρα στο περιθώριο.

Η Χρυσή Αυγή παραμένει στην πρώτη γραμμή της Εθνικής Αντιπολίτευσης ενάντια στην ξένη κατοχή της τρόικα και τους εγχώριους τοποτηρητές της.

Χρυσή Αυγή
Γραφείο Τύπου

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

4 υποτροφίες για θερινή προετοιμασία στο ΟΡΟΣΗΜΟ

Το rpn.gr σε συνεργασία με το Ορόσημο Ραφήνας προσφέρει τέσσερεις υποτροφίες σε μαθητές που θα πάνε στη Β΄ ή στη Γ΄ Λυκείου.
Η υποτροφία περιλαμβάνει την παρακολούθηση τμήματος θερινής προετοιμασίας Θεωρητικής, Θετικής ή Τεχνολογικής κατεύθυνσης στο 50% του κανονικού κόστους.
Για να συμμετάσχετε θα πρέπει μέχρι την Τετάρτη 28 Ιουνίου 20.00 να στείλετε ένα mail στο ororaf@hotmail.com με την ένδειξη ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ, όπου θα αναφέρετε Ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, τάξη στην οποία θα πάτε και κατεύθυνση.
Τα αποτελέσματα της κλήρωσης θα ανακοινωθούν στο rpn.gr και οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά.

Πολιτιστικός Σύλλογος Πικερμίου "O Καραγκιόζης στον Κλείδωνα"

Dance Flash Mob Πλατεία Ραφήνας

Μια ποδοσφαιρική χρονιά για τους παμπαίδες της Θύελλας έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο.

Θύελλα Ραφήνας 1 - Εθνικός Νέας Μάκρης 0
Το γκόλ για τη Θύελλα ο Ανδρέας Κεσέρογλου στο 25' 
... και το κύπελλο στη ΘΥΕΛΛΑ.

Dance Flash Mob ... στη Ραφήνα ξεφύγαμε ... (σε λίγο πολυ Dance στο www.rppn.gr)

4 υποτροφίες για θερινή προετοιμασία στο ΟΡΟΣΗΜΟ

Το rpn.gr σε συνεργασία με το Ορόσημο Ραφήνας προσφέρει τέσσερεις υποτροφίες σε μαθητές που θα πάνε στη Β΄ ή στη Γ΄ Λυκείου.
Η υποτροφία περιλαμβάνει την παρακολούθηση τμήματος θερινής προετοιμασίας Θεωρητικής, Θετικής ή Τεχνολογικής κατεύθυνσης στο 50% του κανονικού κόστους.
Για να συμμετάσχετε θα πρέπει μέχρι την Τετάρτη 28 Ιουνίου 20.00 να στείλετε ένα mail στο ororaf@hotmail.com με την ένδειξη ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ, όπου θα αναφέρετε Ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, τάξη στην οποία θα πάτε και κατεύθυνση.
Τα αποτελέσματα της κλήρωσης θα ανακοινωθούν στο rpn.gr και οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά.

Έναρξη σήμερα των καλοκαιρινών θεατρικών παραστάσεων στον Δήμο Ρ-Π

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Τα χάλια μας στην εξωτερική και την εσωτερική πολιτική!

Γι' αυτούς είναι ξεχωριστό κρ΄τος η Δυτική Θράκη...

Η εταιρεία Λουκάτος ΑΕΒΕΤΕ σας προσφέρει στιγμιότυπα απο τη 2η μέρα του Πανελληνίου πρωταθλήματος Beach Soccer


Η Θύελλα πήγε τελικό και Σάββατο 23 Ιουνίου στις 19:30 παίζει στη Ραφήνα με την Νέα Μάκρη

Τι είναι πάλι τούτο!

Φίλτατο blogη γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια αλλά πρέπει να φαίνεται καιτίμιαΔυστυχώς σε κάποιον ημιπαραλιακό/ημιορεινό φανταστικό Δήμο έχει χαθεί πλέον το μέτρο

Δεν εξηγείται άλλως πως το γεγονός:

ο Πατέρας να είναι εργολάβος (ως εξωτερικός συνεργάτηςτου Δήμου … 
- ο Θείος να διαχειρίζεται το κυλικείο παραλιακού Πάρκου που ανήκει στον Δήμο και φέρει το όνομα πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου της Δημοκρατίας … 
-  η Μητέρα και ο ένας Αδελφός να εργάζονται κι αυτοί στο προαναφερθέν κυλικείο του ίδιου παραλιακού Πάρκουδίπλα στον Θείο...

και ο άλλος Αδελφός να διορίζεται   υπεύθυνος για τη δουλειά του Πατέρα, του Θείου, της Μητέρας και του Αδελφού του!

Τι γίνεται αλήθεια σε αυτόν τον δύσμοιρο τον Δήμο
Ή μήπως ισχύει στην πράξη η παλαιότερη ρήση "ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό"; 

Να περιμένουμε διάψευσηΚάποιο δείγμα ευθιξίαςΉ άδικα περιμένουμε

Φιλικά,
Αραφηνιώτης